Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya 13. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) Kapılarını Açtı

Antalya 13. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) Kapılarını Açtı

Antalya'da düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı, Anadolu'nun lezzetlerini ziyaretçilerle buluşturuyor. TOBB Başkanı, coğrafi işaretlerin önemini vurgulandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya 13. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) Kapılarını Açtı
KAYNAK: İHA

Antalya'da bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), 400'ün üzerinde katılımcıyla Anadolu'nun yöresel lezzetlerini ziyaretçileriyle buluşturmak üzere kapılarını açtı.

Fuarın Açılışında Önemli Mesajlar

Açılış töreni, Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle gerçekleştirildi. Fuar, ANFAŞ Fuar Merkezi'nde 5 gün boyunca devam edecek. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, açılış konuşmasında coğrafi işaret tescil belgesi almış ürünlerin %45'inin oda ve borsalar sayesinde elde edildiğini belirtti. Hisarcıklıoğlu, “Markalaşmanın yolu patentten geçiyor. Patent almadan markalaşmak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Üreticiler ile Perakendeciler Buluşuyor

Hisarcıklıoğlu, YÖREX'in üreticiler ile perakende zincirlerini, e-ticaret portallarını buluşturduğunu vurgulayarak, fuarın önemine değindi. “Stantlarda iş görüşmeleri yapıyoruz, ürünlerini pazarlayabilmeleri için” dedi.

Coğrafi İşaretler ve Yerel Kalkınma

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, coğrafi işaretli ürünlerin sadece ticari değer taşımadığını, aynı zamanda yerel kalkınmanın önemli unsurlarından biri olduğunu dile getirdi. Durak, Türkiye’nin coğrafi işaret tescil sayısının 1639’a ulaştığını belirtti.

Markalaşmanın Önemi

Antalya Valisi Hulusi Şahin, YÖREX'in Antalya'dan bir seçki sunduğunu ifade ederek, “Bunun artık markalaşma ve patentleşme zamanı çoktan geldi, geçiyor” dedi. YÖREX'in değerli bir başlangıç olduğunu vurguladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de yöresel ürünleri markalaştıran YÖREX'i tüm imkanlarıyla desteklediklerini belirtti.

Ulusal Marka Olma Yolunda

Eski Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, YÖREX'in ülke çapında tanınmasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Bu fuarın sloganı 'Sizin oraların nesi meşhur?' bunu çok anlamlı buluyorum. Ürünlerimizin markalaşması için hepimizin çalışması lazım” dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Hacısüleyman, YÖREX'in yerel üreticileri ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak, kültürel değerleri gelecek nesillere aktarmak ve yerel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

10 Bin Metrekarede Anadolu Şöleni

YÖREX, bu yıl 10 bin metrekare alanda, 5 gün boyunca Anadolu'nun el emeği göz nuru yöresel ürünlerini tanıtma fırsatı sunacak. ATB Başkanı Ali Çandır, fuarın kırsaldaki ekonomiye can suyu olacağını ve gelecek yıl yurt dışında coğrafi işaretli ürünleri tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.

Açılış töreninde Anadolu Ateşi dans grubunun renkli gösterisi de katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Fuarın açılışına TOBB Başkanı, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı, Antalya Valisi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, ATSO Başkanı ve çok sayıda davetli katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karakaya Baraj Gölü'nün Büyüleyici Manzarası Dronla Görüntülendi

Karakaya Baraj Gölü'nün Büyüleyici Manzarası Dronla Görüntülendi