Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Bağımsız Sinema Paneli Düzenlenecek

Altın Portakal Film Festivali’nde Bağımsız Sinema Paneli Düzenlenecek

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde bağımsız sinemanın ele alınacağı "Sinema Çalıştayı" panelinde Ümit Ünal ve Tolga Karaçelik konuşacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altın Portakal Film Festivali’nde Bağımsız Sinema Paneli Düzenlenecek
KAYNAK: İHA

Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali kapsamında, yönetmenler Tolga Karaçelik ve Ümit Ünal’ın katılımıyla bağımsız sinemanın ele alınacağı bir panel gerçekleştirilecek. "Sinema Çalıştayı" adı altında düzenlenecek panel, 11 Ekim’de yapılacak.

Bağımsız Sinema Üzerine Panel

61. Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nde, sinemanın her yönüyle ele alınacağı "Sinema Çalıştayı" kapsamında 11 Ekim'de "Anlatı ve Söylem Yapısı Bağlamında Türkiye'de Bağımsız Sinema" başlıklı bir panel gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Perihan Taş Öz’ün üstleneceği panele, Türk sinemasının iki önemli ismi Tolga Karaçelik ve Ümit Ünal konuk olacak.

Ümit Ünal ve Tolga Karaçelik Bağımsız Sinemayı Tartışacak

Panelin konuklarından Ümit Ünal, sinema kariyerine senaristlikle başladı ve Türk sinemasına önemli eserler kazandırdı. "Teyzem", "Milyarder" ve "Hayallerim, Aşkım ve Sen" gibi kült filmlerin senaristi olan Ünal, yönetmen olarak da dikkat çeken işlere imza attı. 2019 yapımı "Aşk, Büyü vs." filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde birçok ödül kazanan Ünal, bağımsız sinema konusunda derin bir birikime sahip.

Tolga Karaçelik ise 2010 yapımı "Gişe Memuru" filmiyle adını duyurdu ve 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi İlk Film ödülünü kazandı. 2013’te yönettiği "Sarmaşık" ve 2018 yapımı "Kelebekler" filmleriyle büyük başarılar elde eden Karaçelik, bağımsız sinemadaki özgün yaklaşımıyla tanınıyor.

Sinemanın Tüm Yönleri Masaya Yatırılacak

Festivalin 10-12 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan Sinema Çalıştayı, toplam 9 oturumla sinema sektörünün sorunlarını ele alacak. Telif hakları, film festivalleri, yapım süreçleri ve sinema salonlarındaki sorunlar gibi birçok konu, çalıştayda detaylı olarak tartışılacak. Akademisyenler, meslek örgütleri ve devlet temsilcilerinin de katılımıyla yapılacak çalıştayın sonuç bildirgeleri, dijital ve basılı olarak ilgili kurumlarla paylaşılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bankalardan faizsiz kredi kampanyaları: Hangi şartlar gerekiyor?

Bankalardan faizsiz kredi kampanyaları: Hangi şartlar gerekiyor?