Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Alanya’da Yavru Caretta Carettalar Mavi Sularla Buluştu

Alanya’da Yavru Caretta Carettalar Mavi Sularla Buluştu

Alanya'da yavru caretta carettalar, gönüllü çevrecilerin desteğiyle denize ulaştı. Sahildeki yuvalarından çıkan yavrular, mavi sulara adım attı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alanya’da Yavru Caretta Carettalar Mavi Sularla Buluştu
KAYNAK: İHA

Antalya’nın Alanya ilçesinde, sahildeki yuvalarından çıkan yavru caretta carettalar, denize ulaşıp özgürlüklerine kavuştu. Yavru deniz kaplumbağalarının bu özel yolculuğu, bölgedeki gönüllü çevrecilerin desteğiyle gerçekleşti.

Yavru Caretta Carettalar Denize Ulaşıyor

Alanya'nın Yeşilöz ve Uğrak sahilleri, caretta carettaların önemli yuvalama alanları arasında yer alıyor. Mayıs ayında başlayan yumurtlama sezonunun ardından, yuvalarından çıkan yavrular, mavi sulara kavuşmaya devam ediyor. Onlarca yavrunun denize ulaştığı bu anlara, bölgedeki gönüllü çevreci Güldane Şahin de eşlik etti. Şahin, yavruların denize ulaşmalarına yardımcı oldu ve bu unutulmaz anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

“Yuvalardan Çıkan Yavrular Denizle Buluşmaya Devam Ediyor”

Caretta carettaların korunması için yıllardır gönüllü olarak çalışan Güldane Şahin, bu sezon çok sayıda yuvaya ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Şahin, “Bu yıl çok caretta caretta yuvalarımız var ve bu yuvalardan çıkan yavrular denizle buluşmaya devam ediyor. Eylül ayı sonuna kadar tüm yavrular denizle buluşmuş olacak. Gelecek sezon, umarım daha profesyonel bir şekilde tüm yuvalarımızı ve yavrularımızı koruyabiliriz” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD Lübnan'daki Çağrı Cihazı Patlamalarıyla İlgisi Olmadığını Açıkladı

ABD Lübnan'daki Çağrı Cihazı Patlamalarıyla İlgisi Olmadığını Açıkladı