Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
25°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Alanya 4. Küresel Medya Buluşması’na Ev Sahipliği Yapacak

Alanya 4. Küresel Medya Buluşması’na Ev Sahipliği Yapacak

Küresel Gazeteciler Konseyi tarafından düzenlenecek 4. Küresel Medya Buluşması, 3-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Alanya'da gerçekleşecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alanya 4. Küresel Medya Buluşması’na Ev Sahipliği Yapacak
KAYNAK: Haber Merkezi

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) tarafından organize edilen 4. Küresel Medya Buluşması, Türkiye ve 30’a yakın ülkeden önemli gazetecilerin katılımıyla 3-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Alanya’da gerçekleştirilecek. Bu prestijli organizasyonun onur konuğu ise Gagavuzya Devlet Başkanı Evghenia Gutul olacak.

Daha önceki üç etkinlikte de olduğu gibi, Alanya bu yıl da etkinliğe ev sahipliği yapacak. 4. Küresel Medya Buluşması kapsamında medya çalıştayları, ödül töreni ve Alanya’nın turistik bölgelerine düzenlenecek geziler yer alacak. Etkinlik, yerli ve yabancı gazetecilerin bir araya gelerek medya sektörüne dair sorunları tartışacağı ve çözüm yolları arayacağı bir platform oluşturacak. KGK mensubu gazetecilerin yanı sıra, 30’a yakın ülkeden önemli yabancı gazetecilerin de katılımıyla Alanya turizmine büyük katkı sağlanması bekleniyor.

Gagavuzya Devlet Başkanı ödül alacak

5 Ekim akşamı Lonicera World Otel’de düzenlenecek olan ödül töreninde, Gagavuzya Devlet Başkanı Evghenia Gutul başta olmak üzere medya ve spor camiasından önemli isimlere ödüller verilecek. Bu yıl 7 dalda verilecek olan Küresel Başarı Ödülleri’nde Gutul’a “Küresel Diplomasi Ödülü” takdim edilecek. Ayrıca, Filistin’de görev yapan bir gazeteci ve medya kuruluşuna da ödül verilecek.

Medya Çalıştayı ve Toplantılar Gerçekleşecek

5 Ekim Cumartesi günü başlayacak olan Medya Çalıştayı’nda, KGK’nın yerel, yaygın ve dış medya meclisleri üyeleri, mesleki ve sektörel sorunları ele alacak. Çeşitli sunumların yapılacağı çalıştayda dijitalleşme, yapay zeka, sosyal medyanın gazeteciliğe etkisi gibi konular tartışılacak. Ayrıca, gazeteci olan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, sosyal medya mecralarına ilişkin yasal düzenlemeler hakkında önemli bilgiler verecek. Panelde ayrıca, medya ve toplumsal işbirliği üzerine sunumlar yapılacak.

KGK Genel Başkanı Dim’den Açıklama

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, her yıl artan ilgiyle düzenlenen Alanya buluşmalarının, Alanya’nın turistik imajına büyük katkı sağladığını belirtti. Dim, "Dünya markası Alanya’nın turistik imajına da önemli bir katkı sağlamış olacağız. Alanya’nın resmi ve özel tüm kişi ve kurumlarının bu organizasyonu benimsemiş olmaları ve destek vermeleri çok onur verici. Alanya buluşmamızın şimdiden konseyimize, medya camiamıza ve Alanyamıza hayırlı olmasını temenni ederim. Organizasyona destek veren başta sponsorlarımız olmak üzere katkı ve katılım gösterecek olan tüm meslektaşlarımıza da şimdiden teşekkür ederim" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Serik'te Hortum ve Sağanak Tarım Alanlarını Vurdu

Antalya Serik'te Hortum ve Sağanak Tarım Alanlarını Vurdu