Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya 672. Tarihi Elmalı Güreşi Başpehlivanı Belli Oldu!

672. Tarihi Elmalı Güreşi Başpehlivanı Belli Oldu!

Antalya'da gerçekleştirilen 672. Elmalı Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık unvanı Enes Doğan'ın oldu. Zorlu finalde rakibi Orhan Okulu'yu mağlup eden Doğan, 2024 sezonunda 5. başpehlivanlık unvanını kazandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Necdet Görkem SUCU

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi (YGL) kapsamında düzenlenen Antalya 672. Elmalı Yağlı Güreşleri, 6-7-8 Eylül 2024 tarihlerinde büyük bir heyecanla tamamlandı. Tarihi güreş müsabakasında başpehlivanlık unvanı, finalde rakibi Orhan Okulu'yu mağlup eden Enes Doğan'ın oldu.

672. Tarihi Elmalı Güreşi Başpehlivanı Belli Oldu!

Yılın rekabeti Elmalı'da yaşandı

Finalde karşı karşıya gelen Enes Doğan ve Orhan Okulu, geçmişte birçok kez kıyasıya rekabet etmişti. İki sporcu, Elmalı'da ilk kez 2023 yılında karşı karşıya gelmiş, bu mücadelede Enes Doğan 3. turda rakibini yenerek 1-0 öne geçmişti. Ancak, bu yıl Aybastı'da yapılan çeyrek finalde Orhan Okulu galip gelerek avantaj sağlamıştı. Finalde ise Enes Doğan, üstün bir performans sergileyerek rakibini mağlup etmeyi başardı. Bu galibiyetle Enes Doğan, 2024 sezonunda 5. başpehlivanlık unvanını kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

672. Tarihi Elmalı Güreşi Başpehlivanı Belli Oldu!

Başkan Ümit Uysal'dan kutlama mesajı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sosyal medya hesabından Enes Doğan'ı kutlayarak şu açıklamalarda bulundu: “Geleneksel sporumuz yağlı güreşlerin ilk er meydanı olan 672. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni kazanarak altın kemeri Muratpaşa’mıza getiren ve CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi’nde de şampiyonluğa ulaşan başpehlivanımız Enes Doğan’ı ve ikinci olan Orhan Okulu’yu kutluyorum. Finale kalan iki güreşçinin de Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü’müzün sporcusu olması bizleri ayrıca gururlandırdı. Bu büyük başarı için başta Kemal Yılmaz hocamız olmak üzere tüm ekibe emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Elmalı Güreşleri’ni yaşatan Elmalı Belediyesi’ni ve katılan bütün sporcularımızı da kutluyorum.”

672. Tarihi Elmalı Güreşi Başpehlivanı Belli Oldu!

Antalyaspor’dan tebrik mesajı

Antalyaspor da, 672. Tarihi Elmalı Güreşleri'nde başpehlivan olan Enes Doğan'ı tebrik ederek, ikinci olan Orhan Okulu ve memleket adına güreşen tüm sporculara başarılar diledi. Açıklamada, “Türk’ün ilk er meydanı 672. Tarihi Elmalı Güreşleri'nde başpehlivan olan Elmalılı Enes Doğan’ı tebrik eder, ikinci olan Kumlucalı Orhan Okulu ile memleketimiz adına güreşen tüm sporcularımızın başarılarının devamını dileriz.” denildi.

Antalya Valiliği'nden tebrik

Antalya Valiliği de, başpehlivanlık finalinde Orhan Okulu'yu mağlup eden Enes Doğan'ı tebrik etti. Vali Hulusi Şahin, Enes Doğan'a kupa ve altın kemerini takdim ederek er meydanına çıkan tüm pehlivanları kutladı.

Elmalı’da ağa değişmedi! Bakın ağalık bedeli ne kadar?

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2024 Sezonu Final Etabı olan 672. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri için yapılan ağalık ihalesini, 20 milyon 777 bin TL teklif ile iş insanı Hakan Çetin kazandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ataşehir'de 4 Katlı Mobilya Dükkanında Yangın Çıktı

Ataşehir'de 4 Katlı Mobilya Dükkanında Yangın Çıktı