Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya 14 Büyükşehir Belediyesi Antalya’da Buluşuyor Sorunlar Konuşulacak mı?

14 Büyükşehir Belediyesi Antalya’da Buluşuyor Sorunlar Konuşulacak mı?

Antalya, "Su ve Kanalizasyon İdareleri Toplantısı"na ev sahipliği yapacak. Etkinlikte, atık su paraları ve koku sorunu da gündeme gelebilir.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
14 Büyükşehir Belediyesi Antalya’da Buluşuyor Sorunlar Konuşulacak mı?
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya, su ve kanalizasyon hizmetlerinin iyileştirilmesi amacıyla düzenlenecek "Su ve Kanalizasyon İdareleri Toplantısı"na ev sahipliği yapacak. 14 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'li Büyükşehir Belediye Başkanı'nın katılacağı bu önemli etkinlikte, CHP’li Gökan Zeybek de yer alacak. Etkinlikte, atık su paraları ve koku sorunu da gündeme gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

Su ve Altyapı Konuları Masaya Yatırılacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantıda, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen büyükşehir belediyeleri su yönetimi ve kanalizasyon sistemlerinin daha verimli hale getirilmesi için bir araya gelecek. Su kaynaklarının etkin kullanımı, altyapı yatırımları ve yerel yönetimlerin karşılaştığı zorluklar gibi konuların ele alınacağı toplantı, su ve altyapı hizmetlerinin geleceğine ışık tutacak.

CHP’li Gökan Zeybek de Katılım Gösterecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’in de katılacağı toplantıda, belediyelerin su ve kanalizasyon hizmetlerindeki mevcut durumu değerlendirilecek ve geleceğe yönelik projeler hakkında bilgi verilecek. Zeybek, yerel yönetimlerin su kaynaklarını nasıl daha etkili kullanabileceğine dair önemli açıklamalarda bulunacak.

Basın Toplantısı Su Otel’de Gerçekleşecek

Basın mensuplarının da davetli olduğu etkinlik, 25 Eylül Çarşamba günü Antalya Su Otel’de düzenlenecek. Program, saat 09.30’da kahvaltı ile başlayacak ve ardından saat 10.00’da basın toplantısı ile devam edecek. Toplantıda, su yönetimi, altyapı yatırımları ve yerel yönetimlerin su kaynaklarını etkin kullanımı gibi kritik konular ele alınacak.

Koku Sorununda Değinilecek mi?

Antalya’da Mart ayında faaliyete geçen ve koku problemi ile gündeme gelen Kemer Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisi’nin de toplantıda konuşulup konuşulmayacağı merak ediliyor. Tesisin açılışından bu yana yaşanan sorunlar ve çevre sakinlerinin şikayetleri, toplantının gündem maddelerinden biri olabilir.

Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisi'ne Ne Olmuştu?

Antalya’nın Kemer ilçesinde Mart ayında hizmete giren Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisi, açılışından bu yana yaşanan koku problemi nedeniyle gündeme gelmişti. Tesisin çevresinde yaşayan vatandaşlar, kötü kokulardan rahatsız olmuş ve yetkililerden açıklama beklemişlerdi.

Atık Su Paraları gündeme gelecek mi? 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz dönem Aksu Kemer Kundu bölgesinde kendisinin yapıp atık su bedellerinin kendisinin toplayacağı arıtma tesislerinin yatırım bütçesinin yeterli olmadığını belirterek, bu arıtma tesislerinin yapımını Turizm Bakanlığı'na bıraktı. Ayrıca, yapımını bıraktığı 20 yıllık gelirini de Turizm Bakanlığı'na devrettiği konusunun gündeme gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

arıtma protokolleri kafaları karıştırmıştı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un turizm yatırımlarının olduğu Antalya’da ve Muğla’da yapılan arıtma protokolleri kafaları karıştırmıştı. Kamuyu protokol süresince gelir kaybına uğratan antlaşma ile arıtma tesisini yapan ve işleten firma ihya olmuştu.

ALKATAŞ firması tahsile başlamıştı 

Yaklaşık 7-8 yılda toplanacak atıksu bedeli ile amorti edilmesi mümkün olduğu öğrenilen Serik Arıtma Tesisi’nin yaklaşık 400 milyon Lira’yı bulan yatırımı, 20 yıllık işletmesi karşılığında atıksu bedelleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmişti. Menderes Türel döneminde başlayan çalışmalar ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt tarafından devam ettirilmiş ve 2019 yılında Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nden protokol yetkisi geçirilmişti. Yatırım tamamlandığında, Bakanlık adına yatırımı yapan ve işleten ALKATAŞ firması atıksu bedellerini tahsile başlamıştı.

20 Yıllık Bedelden olunmuştu 

CHP’li Muhittin Böcek’in Başkanlığı’ndaki Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASAT Genel Müdürlüğü, akıl almaz bir protokolle İSKİ Kanunu ile kendisine verilen arıtma yapımı yetkisini 20 yıllık atık su bedelinden vazgeçerek Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devretmişti. ASAT, yatırım ve işletme yükünden belki kurtulmuştu ama 20 yıllık atık su bedelinden de olmuştu. Edinilen bilgiye göre sadece Serik’te her ay ALKATAŞ’a ödenecek olan bedel aylık 3 ila 5 milyon Lira civarında olacaktı. Üstelik Kemer ve Alanya’da da benzeri arıtma yatırımlarının yapılması öngörülmüştü.

ALKATAŞ FİRMASI KİMİN?

ALKATAŞ, 2000 yılında Bayram Albayrak tarafından kurulmuş olup kısa sürede büyük projelere imza atan bir firma. Geçtiğimiz aylarda AKP’nin bir kongresinde Cumhurbaşkanı’ndan övgü alan firma ülke genelinde bakanlıkla, AKP’li belediyelerle büyük projelere imza atıyor. Sadece Antalya’da ve Muğla’daki iki arıtma tesisi yatırımı yaklaşık 600 milyon Lira. Edinilen bilgiye göre iki proje da pazarlık usulüyle ALKATAŞ’a verildi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sanat Güneşi Zeki Müren vefatının 28. yıl dönümünde Bodrum'da anılıyor

Sanat Güneşi Zeki Müren vefatının 28. yıl dönümünde Bodrum'da anılıyor