Toplantıda konuşan ATB Başkan Vekili Halil Bülbül, Antalya'nın zeytinde tarihi geçmişe dayanan derinliğe sahip bir kent olduğunu belirterek, "Tek eksiğimiz birlikte hareket etmek. Zeytinimizi katma değerli şekilde nasıl değerlendirebiliriz, buna yoğunlaşmalıyız. Bunun için birlikte hareket etmeliyiz" diye konuştu.
ATB 4. Meslek Komitesi Üyesi Zafer Tan ise, rekolte kaybı nedeniyle zeytinyağı fiyatlarının artacağını belirterek, "Fiyat yükseldikçe tağşiş oranı artıyor. Tüketici tağşişli yağ konusunda dikkatli olmalı" dedi.
Zeytinyağı fabrikası sahibi Mustafa Fettahoğlu ise, zeytin ve zeytinyağına sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, "Antik dönemlerden kalma zeytinyağı işleme tesislerimiz var ama zeytinyağında marka değiliz. Zeytinyağında markalaşma çalışmalarını hızlandırmalıyız" ifadelerini kullandı.
Toplantıda, zeytin ve zeytinyağının üretim maliyetleri, sıkım ücreti, fiyatı, işçilik sıkıntısı, pazarlanması ile zeytinyağındaki markalaşma çalışmaları değerlendirildi.