30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, yüksek katılımla gerçekleşti. Türkiye ve dünyadan 300'ün üzerinde firmanın yer aldığı bu fuar, gıda sektöründe dikkat çekici bir buluşma noktası oldu.
ANFAŞ: Gıda Sektörünü Dünya Pazarıyla Buluşturuyor
Antalya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi (ANFAŞ), fuarcılık sektörünü Antalya'dan dünya pazarıyla bir araya getiriyor. ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, fuara gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, dünyanın en büyük fuar şirketlerinden Köln Messe Anuga ile 2025 yılında iş birliği yapacaklarını açıkladı.
Türk Mutfağının Ustaları Fuarda
ANFAŞ Food Product Fuarı'nda Türk mutfağının önemli isimleri, workshoplar düzenleyerek katılımcılarla bir araya geldi. Özlem Mekik, Hazer Amani, Doğa Çitçi, Eyüp Kemal Sevinç, Rafet İnce, Murat Aslan, Yıldız Öz Samaha, Soner Kesgin, Selim Yeşilpınar, Bedrettin Aydoğdu, İzzettin Oral, Erkan Yeşil, ve Hamza Alkan gibi şefler, Türk mutfağının lezzetli menülerini ziyaretçilerle paylaştı.
Panel ve Oturumlarla Sektör Değerlendirildi
Fuar kapsamında düzenlenen panel ve oturumlarda, gıda sektörünün çeşitli konuları ele alındı. Türkiye'nin gastronomi markalarının yöneticileri başarı sırlarını paylaşırken, ülkemizin önemli şefleri sektörün dünyadaki konumunu değerlendirdi. Ayrıca, farklı üniversitelerden gelen öğrenciler, sektörü tanımak ve bilgi edinmek için fırsat buldu.
Kültür ve Sanat Dünyasından İsimler de Yer Aldı
ANFAŞ Food Product Fuarı'nda sadece gıda sektörü değil, kültür ve sanat dünyasından da isimler yer aldı. Moderatörlüğünü Merve Akıncı'nın yaptığı "Altın Portal" panelinde, gazeteci ve yazar Nebil Özgentürk konuşmacı olarak katıldı. Türk sinemasının önemli isimlerinden Coşkun Göğen ve Ümit Okur'un katıldığı "TV Dünyası & Gastronomi İlişkisi" konulu panel ise izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.