Etkinlik, Hatay'ın ünlü tepsi kebabı, künefe, kağıt kebabı, peynir, kömbe, nar ekşisi, baharat ve salçalarını bir araya getirirken, aynı zamanda el sanatlarının inceliklerini de sergiliyor. Mozaikten ahşap oymaya, iplik işlemeye kadar uzanan zengin kültürel miras, ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor.
Kağıt kebap yeme yarışması heyecanı!
Tanıtım günlerinde düzenlenen kağıt kebap yeme yarışması ise katılımcıları kıyasıya bir mücadeleye sürükledi. Kağıt kebabını en hızlı tüketen yarışmacı Ahmet Albayrak, çeyrek altının sahibi oldu. Albayrak, yarışmanın ardından yaptığı açıklamada, "Kebap çok lezzetliydi. Herkese tavsiye ederim. Acıydı ve mükemmeldi. Biraz zorlandım ve kazanacağımı ummuyordum" dedi.
Hatay rüzgarı 26 Kasım'a kadar esmeye devam ediyor!
Hatay Tanıtım Günleri, Keçiören Kalaba Kent Meydanı'nda 26 Kasım tarihine kadar devam edecek. Ziyaretçiler, bu süre zarfında Hatay'ın eşsiz lezzetlerini tatma fırsatı bulurken, kültürel mirasını yakından keşfetme şansına erişecekler. Ankara, Hatay'ın sıcak rüzgarını hissetmeye devam ediyor!