Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri desteklemek ve genç girişimcilere olanaklar sunmak amacıyla hayata geçirdiği 'Ankara Teknoloji Köprüsü Kuluçka Merkezi', yeni bir başarı hikayesine sahne oldu. Merkezden faydalanan Livemedy adlı firma, İhlas GSYO'dan 750 bin dolarlık yatırım aldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, dijital dönüşümü destekleyerek ve bilişim sektörünü güçlendirerek Başkent'i bilim ve teknolojinin de başkenti haline getirme hedefini sürdürüyor. Bu kapsamda hayata geçirilen 'Ankara Teknoloji Köprüsü Kuluçka Merkezi', genç girişimcilere yeni fırsatlar sunuyor.
Merkezden faydalanan ve global bir uzaktan sağlık bilgi sistemi olarak faaliyetlerini sürdüren Livemedy, İhlas GSYO'dan aldığı 750 bin dolarlık yatırım ile sağlık sisteminde dijital dönüşümün öncü firmalarından biri olma yolunda önemli bir adım attı. Livemedy'nin bu başarısı, Ankara'nın bilim ve teknoloji alanındaki potansiyelini bir kez daha ortaya koydu.
Başkan Yavaş: 'Ankara bilim ve teknolojinin de başkenti diye boşuna demedik!'
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Livemedy firmasını sosyal medya hesapları üzerinden tebrik ederek, şehrin bilim ve teknolojiye verdiği önemi vurguladı. Başkan Yavaş, 'Ankara bilim ve teknolojinin de başkenti diye boşuna demedik! Genç girişimcilere destek olmak için hizmete açtığımız Ankara Teknoloji Köprüsü Kuluçka Merkezi'nden faydalanan Livemedy, İhlas GSYO’dan 750 bin dolarlık yatırım alarak sağlık sisteminde dijital dönüşümün öncü firmalarından biri olma yolunda ilk adımı atmış oldu. Kendilerini tebrik ediyor, tüm girişimcilerimizden aynı başarıları bekliyoruz' ifadelerine yer verdi.
Livemedy Kurucusu Taylan Gürler Önerci: 'Biz Türkiye’deki ilk akredite olan uzaktan sağlık bilgi sistemlerinden birisiyiz'
Livemedy'nin kurucusu ve CEO'su Taylan Gürler Önerci, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin teknolojiye verdiği destek için Başkan Yavaş'a teşekkür etti. Önerci, 'Ankara Büyükşehir Belediyesinin duyurularından sonra Teknoloji Köprüsü Kuluçka Merkezi’nden haberdar olduk ve iletişime geçtik. Yönetim de yer alan Bilkent Cyber Park ile görüştüğümüz için başvurumuzu yaptık, projemiz kabul edildi ve biz de burada yer aldık. Merkezde kendi ofisimiz var ve burada toplantı ve konferans salonunun yanı sıra burası çok sayıda imkânı barındırıyor. Dikmen Teknoloji Merkezi’nin de merkezi bir yer olması çok önemli bir avantaj ve burayı firmalara tavsiye ediyorum. Biz Türkiye’deki ilk akredite olan uzaktan sağlık bilgi sistemlerinden birisiyiz ve bunu Türkiye’de ve aslında dünya çapında bir Pazar yeri platformu olarak hayata geçirmeyi planlıyoruz dolayısıyla başta reklam olmak üzere altyapıyı geliştirmek için bu kaynakları kullanacağız ve sağlık sisteminde dijital dönüşümün öncü firmalarından biri olmayı planlıyoruz bu kapsamda da aldığımız yatırımları daha güçlü ve etkili şekilde ilerleyeceğimizi düşünüyorum. Biz de kullanıcılar dünyanın neresinde olursa olsun ne zaman olursa olsun ihtiyaç duydukları doktorlar, diş hekimleri, psikolog, diyetisten ve veterinerle görüşebiliyorlar. Kendilerine açtıkları özel kişisel hesaplarıyla bütün şikayetlerini detaylı bir şekilde paylaşabiliyorlar hatta Türkiye Cumhuriyeti hekimlerinden online reçete, tanı ve rapor hizmetleri de alabiliyorlar dolayısıyla bir dijital hastane gibi düşünebilirsiniz biz bir Pazar yeri platformuyuz ve dolayısıyla ve kesinlikle bir hani şu hekim ve ya bu veteriner yönlendirmesinde bulunmuyoruz bu Pazar yerinde insanlar diledikleri hekimlerle ve diledikleri sağlık profesyonelleri ile görüşerek uzaktan sağlık hizmeti alabiliyorlar' diye konuştu.