Rize Ticaret ve Çay Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, ABD'li kimya profesörü Michelle Francl'ın çayın acılığını almak için tuz eklenmesi önerisine yanıt vererek, Türk çayının kalitesini ve doğal lezzetini vurguladı. Erdoğan, Türk çayının katkı maddesi içermeyen, doğallığını koruyan bir içecek olduğunu belirtti. Rize'de yıllardır çay tadımı konusunda eğitimler verildiğini ifade eden Erdoğan, çay tadımcılarının tuz, şeker, asitli içecek ve alkol kullanmadığını söyledi.
İngiltere'nin Washington ve ABD'nin Londra büyükelçiliklerinin sosyal medyada çay konusundaki tartışmalarına Rizelilerden de ses çıktı. Erdoğan, İngiliz ve Amerikalılara Türk çayını içmelerini tavsiye ederek, Türk çayının hoş, içilebilir ve kaliteli olduğunu ifade etti. Türk çayının doğallığını koruduğunu belirten Erdoğan, dünyanın en doğal ve kaliteli çayının Türk çayı olduğunu vurguladı. İngiltere ve Amerika'da üretilen çayların bazı üretim yöntemleri veya kullanılan katkı maddeleri nedeniyle acı ve sert olabileceğini ifade etti, ancak Türk çayının böyle bir sertlik içermediğini belirtti. İngiliz ve Amerikalılara Türk çayını içmeye davet etti ve içine hiçbir şey katmaya gerek olmadığını dile getirdi. Türk çayının dünya çapında bir lezzet olduğunu ifade eden Erdoğan, Türk çayının doğallığına vurgu yaparak, içerdiği katkı maddeleri olmadan kendine özgü yumuşak ve kaliteli lezzetini sunduğunu söyledi.