Her yıl 12 - 22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl Kurban Bayramı'na denk gelecek. 9 günlük bayram tatilinde henüz plan yapmayanlar için 8500 yıllık tarihe sahip Amasya'yı görmeyi tavsiye eden Amasya Valisi Yılmaz Doruk, festivalin ve bayram etkinliklerinin birleşimiyle dolu dolu bir program sunuyor.
Tarihe Yolculuk Yapıyorsunuz
Osmanlı şehzadelerinin ilk eğitimini alıp devlet yönetimini öğrendiği yer olan ‘Şehzadeler Şehri’ Amasya, aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 22 Haziran 1919’da Amasya Tamimi'ni ilan ettiği yer olarak tarihte önemli bir yer tutar. Vali Yılmaz Doruk, Amasya'nın UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer aldığını ve Ferhat ile Şirin efsanesinin bu topraklarda yaşandığını belirterek, kentin tarihi ve kültürel zenginliklerine dikkat çekiyor.
Amasya’da Bayramın Önü ve Sonu Festival
Festival kapsamında konserler ve çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini ifade eden Vali Doruk, 12 Haziran'dan itibaren 10 gün sürecek bu coşkunun hem festival hem de bayram etkinlikleri ile zenginleştirileceğini belirtti. Yeşilırmak boyunca akşam yürüyüşlerinin bile başlı başına bir neden olduğunu söyleyen Doruk, “Amasya’nın insanları rahatlatan tarihi, otantik bir ortamı var. 2 bin, 3 bin yıllık eserleri somut olarak görebiliyorsunuz. İç içe geçmiş medeniyetlerin eserleri var” diyerek, ziyaretçilere tarihte yolculuk yapma fırsatı sunduğunu vurguladı.
Amasya’da Her Şey Var
Vali Yılmaz Doruk, denize girmeyi düşünmeyenler için Amasya’nın ideal bir destinasyon olduğunu belirterek, “Amasya’da bayramın önü ve sonu festival. Hem festival hem de bayram etkinlikleri olacak. Denize girmeyi düşünmeyen herkes için Amasya’da her şey var” dedi.
Gastronomide de İddialı
Amasya’nın sadece tarihi ve kültürel değerleriyle değil, aynı zamanda gastronomi alanında da öne çıkmaya çalıştığını ifade eden Doruk, Amasya'nın misafirlerine geniş bir yelpazede lezzetler sunduğunu belirtti.