Almanya'nın Solingen kentinde 23 Ağustos'ta meydana gelen bıçaklı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı IŞİD üstlendi. Saldırının ardından, Almanya'da kalma izni bulunmayan Afgan ve Suriyeli göçmenlerin sınır dışı edilmesine yönelik talepler arttı.

Saldırının zanlısı olan 26 yaşındaki Suriyeli, 24 Ağustos'ta polise teslim olarak saldırıyı kendisinin gerçekleştirdiğini belirtmişti. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, teröristler ve suç işleyenlerin sınır dışı edilmesinin mümkün olduğunu vurguladı, ancak Afganistan'daki Taliban ve Suriye'deki Esad yönetimi nedeniyle bu sürecin her zaman uygulanamadığını kaydetti.

Baerbock, suç işleyen kişilere geçici koruma statüsü verilmediğini ve suç işleyenlerin bu statüyü kaybettiğini belirterek, "Katillere ve teröristlere burada yer yok," dedi.

Yunanistan'da Liman İşçileri Mühimmat Sevkiyatını Engelledi Yunanistan'da Liman İşçileri Mühimmat Sevkiyatını Engelledi

Sığınmacılar ve Sınır Dışı Talepleri

Hür Demokrat Partili (FDP) Adalet Bakanı Marco Buschmann, özellikle Suriye'ye sınır dışı taleplerine destek vererek, Suriye'de güvenli bölgeler bulunduğunu ve Afganistan için çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

Ana Muhalefet ve Hükümetin Yaklaşımı

Başbakan Olaf Scholz ile ana muhalefet partisi Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) Meclis Grup Başkanı Friedrich Merz arasındaki görüşmede, Solingen'deki saldırının ardından alınması gereken önlemler tartışıldı. CDU, önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerde iktidara gelmesi beklenen parti olarak, hükümete sığınmacıların kabulünün durdurulması ve iltica başvurusu reddedilenlerin geri gönderilmesi taleplerini içeren bir teklif sundu. Ancak, bu taleplerin hukuken nasıl uygulanacağı konusundaki ayrıntılar henüz netlik kazanmadı.

Kaynak: Haber Merkezi