Alanya Üniversitesi öğrencileri, Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nden 6 farklı branşta 4 altın, 1 bronz ve 1 gümüş madalya ile döndü.

Dünya Lezzetleri İstanbul’da Bir Araya Geldi

Tuzla Marina’da düzenlenen festival, dünya lezzetlerini ve modern Türk mutfağına ait enfes tatları İstanbul’da bir araya getirdi. Gastronomi dünyasının önde gelen ülkeleri, federasyonları ve dernekleri, festivale büyük bir ilgiyle katıldı.

Büyük Başarıların Kapıları Aralandı

Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Esra Mankan, katıldıkları yarışmanın detayları ve alınan dereceler hakkında bilgiler paylaştı. Alanya Üniversitesi öğrencilerinin elde ettiği 4 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalyanın, büyük bir başarı örneği olduğunu vurguladı.

Öğrencilere Destek Teşekkürü

Alanya Üniversitesi Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Erman Baş, yarışma süresince öğrencilere sağladıkları destek nedeniyle Alanya Üniversitesi mütevelli heyetine ve Alanya’nın yerel işletmelerine teşekkür etti.

Ödül, Yeni Başarıların Habercisi

  1. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri" Yarışması’nda altın madalya kazanan öğrenciler, ortak duygu ve düşüncelerini şu ifadelerle dile getirdi: “Yarışmanın ön hazırlık sürecinde üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mesut Güner, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Y. Birol Saygı, Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Esra Mankan ve Öğretim Görevlimiz Erman Baş çok büyük destek oldu. Bu başarı yeni başlangıçların habercisi ve gelecekteki gastronomi yolculuğumuz için güçlü bir motivasyon kaynağıdır.”

Kaynak: Kamer Durdu