Bu özel çorbanın geleneksel tarife sadık kalarak hazırlanmasını sağlamak amacıyla Alanya Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Alanya Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası, ve Alanya Üniversitesi'nden oluşan kontrol heyeti, saha çalışmalarıyla tarife uygun çorba hazırlayan işletmeleri belirledi.
Denetimlere, Coğrafi İşaret Denetim Komisyonu, Tarım İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, Alanya Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Zehra Kaya, Gıda Mühendisi Zeynep Kiriş, Gıda Mühendisi Sevcan Soyer, Ziraat Mühendisi Şenay Çelik katıldı.
Kontroller kapsamında, geleneksel tarife uygun olarak Gülüklü Çorba hazırlayan işletmelerin tespiti için 20 lokanta ziyaret edildi ve bu ziyaretler sonucunda 16 restoran, Gülüklü Çorba Üreten Tescilli Lezzet Noktası olarak belirlendi.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yaptığı değerlendirmede, "Mutfak kültürümüzün tescillenmiş ilk lezzeti olan Gülüklü Çorba'nın tarifine sadık kalarak hazırlayan restoranları belirlemek adına değerli kurul üyelerimiz çalışmalarını tamamladı. Kıymetli Alanyalı hemşerilerimizin ve ziyaretçilerimizin Alanya’ya ait geleneksel yemeklere ulaşabilmesini son derece önemsiyoruz. Bu sebeple, tescilli lezzet sunduğunu belgelemek isteyen işletmecilerimizi ziyaret edip ve bu işletmelerimizi ‘Tescilli Lezzet Noktası’ olarak belgelendirdik. Ayrıca Alanya Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yer alan ‘Alanya’nın Lezzet Noktaları’ haritasında da ulaşım ve iletişim bilgilerine erişim sağladık. Alanya’nın geleneksel lezzetlerini korumak ve tanıtmak adına Coğrafi İşaret Denetim Komisyonunda bulunan saygıdeğer üyelere teşekkür ederim" şeklinde konuştu.