Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Aksu Aksu'da tarih yenileniyor!

Aksu'da tarih yenileniyor!

Antalya’nın Aksu ilçesinde, 1800’lü yılların başında Perge Antik Kenti’nin taşları kullanılarak inşa edilen Ağalar Camii, ikinci etap restorasyon çalışmalarına başlayacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aksu'da tarih yenileniyor!

Antalya’nın Aksu ilçesinde, 1800’lü yılların başında Perge Antik Kenti’nin taşları kullanılarak inşa edilen Ağalar Camii, ikinci etap restorasyon çalışmalarına başlayacak. Bu cami, yıllar içinde kullanılamaz hale geldi ve 2016 yılında Antalya Valiliği tarafından tamamen restore edildi.

Caminin Yapısı ve Mimari Özellikleri

Ağalar Camii, minare yapılacak alandan yükselen servi ağacıyla dikkati çekiyor. Camiye 1 kilometre uzaklıktaki antik kentten getirilen taşlarla 1800’lü yıllarda inşa edilen cami, Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyor.

Restorasyon Çalışmaları ve Süreci

Antalya Valiliği Koruma ve Restorasyon Uzmanı Kültür Varlıkları Birim Yetkilisi Cemil Karabayram, yeni restorasyon ile yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Önümüzdeki günlerde Aksu Belediyesi tarafından buranın ihalesi gerçekleştirilecek ve 2024 yılının sonuna doğru Aksu Ağalar Camisi’nin 2. etabını da tamamen tamamlamış olacaklar.

“Servi Minareli Camii” Olarak Anılan Ağalar Camii

Aksu Ağalar Camii’ni önemli kılan özelliklerden birinin, buranın “Servi Minareli Camii” olarak geçmesi olduğunu söyleyen Karabayram, Vali Hulusi Şahin’in özellikle bu servi ağacının koruma talimatını verdiğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı’nın Destekleri

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bölgeye büyük önem verdiğini söyleyen Karabayram, Bakan Ersoy’un bir Antalya aşığı olduğunu ve bölgedeki birçok antik kente destek verdiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ÖSYM’den yeni fırsat

ÖSYM’den yeni fırsat