Yaz aylarında geleneksel Kurban Bayramı'na az bir süre kala, kesimden sonra etlerin nasıl saklanması ve tüketilmesi gerektiği konusu önem kazanıyor. Adanalı kebapçı Cihangir Korkmaz, bu konuda önemli uyarılarda bulundu.

Kurban etinin dinlenme süresi ne kadar olmalı?

Cihangir Korkmaz, etlerin kesildikten sonra en az 3 saat dinlenmesi gerektiğini vurguladı. Bu süre, etin mide sindirim sistemi için uygun hale gelmesini sağlıyor. Ayrıca, etin kesilmesinden hemen sonra tüketilmemesi gerektiğini belirtti.

Antalya ve Çevre İllerde Sıcaklıklar Düşüyor Antalya ve Çevre İllerde Sıcaklıklar Düşüyor

Adanalı Kebapçıdan Kurban Eti Önerileri! Kurban Etinin Dinlenme Süresi Ne Kadar Olmalı 3

Kurban eti nasıl saklanmalı?

Kesilmiş etlerin saklanma yöntemleri üzerinde de duran Korkmaz, etin kesildikten sonra maksimum 1 saat oda sıcaklığında dinlendirilmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra ise etlerin buzdolabına jelatin veya tabak içinde konulmasını önerdi. Buzdolabında poşet veya kağıt gibi malzemelerin kullanılmaması gerektiğini belirtti.

Adanalı Kebapçıdan Kurban Eti Önerileri! Kurban Etinin Dinlenme Süresi Ne Kadar Olmalı 2

Etin hemen tüketilmemesi önemli

Cihangir Korkmaz, etin hemen kesildikten sonra tüketilmesinin sindirim sistemine zarar verebileceğini ifade etti. Etin en az bir gün dinlenmesinin önemli olduğunu vurgulayan Korkmaz, 'Taze kesilmiş etler sert olabilir ve bu durumda iyi pişirilemez. Bu yüzden etin dinlendirilmesi şiddetle tavsiye edilir' dedi.

Et tüketiminde altın tavsiyeler! Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Et tüketiminde altın tavsiyeler! Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kaynak: İHA