Mersin'in Tarsus İlçesinde Park Halindeki Otomobilde Bir Kişi Ölü Bulundu Mersin'in Tarsus İlçesinde Park Halindeki Otomobilde Bir Kişi Ölü Bulundu

Adana'nın gurbetçi nüfusu, kentin kırmızı et tüketimini artırdı. Adana'ya yaz aylarında gelen gurbetçiler, esnafa adeta can suyu olurken, yerli ve yabancı turistler de Adana kebabını tatmadan gitmiyor.

"Adana'nın Lezzetlerini İnsanlara Sunuyoruz"

Kebapçı Yaşar Aydın, gurbetçilerin Adana'ya akın ettiğini belirtti. Kayseri, Gaziantep, Kahramanmaraş, Aksaray, Konya, Ankara ve çevre illerden gelenlerin yanı sıra yurt dışından da ciddi bir müşteri potansiyeline sahip olduklarını ifade etti. Aydın, "Her gün onların sayesinde dükkanımız doluyor. Adana'nın misafirperverliğini ve bol ikramını insanlara sunuyoruz" dedi.

"Hem Göz Hem Mide Doyuyor"

Aydın, Adana kebabının hem gözü hem de mideyi doyurduğunu belirtti. "Adana'da 1 kebap söylerseniz, yanında 6-7 çeşit salata ücretsiz verilir. Başka illerde böyle bir durum yok. 1 Adana kebap ve 1 içecek şu anda 400 TL'yi bulmuyor. Gurbetçilerin gelmesinden mutluyuz. Adana'ya gelip Adana kebap yemeden gitmek olmaz" ifadelerini kullandı.

"Yurt Dışında Böyle Lezzet Yok"

Avusturya'nın başkenti Viyana'dan Adana'ya gelen Cengiz Alpay, "Sosyal medyada hep kebabı görüyorduk. Biz de gelince tadına bakmak istedik. Yurt dışında böyle lezzet yok maalesef. Çok memnun kaldım" dedi.

"Adana Kebabı Adana'da Yenmeli"

Kıbrıs'tan gelen Aydın Biroğlu, "Misafirlerim geldiğinde ilk durağım hep burası oluyor. Adana kebabını ben de çok beğendim, misafirlerim de çok beğendi" diye konuştu. Antalya'dan ailesiyle gelen Kübra Toğuz ise, "Her şey çok güzeldi. Ailecek geldik. Antalya'da böyle lezzet bulamıyoruz. Adana kebap Adana'da yenmeli" şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak: İHA