MEB'den Valiliklere Okul Saatleri Düzenlemesi MEB'den Valiliklere Okul Saatleri Düzenlemesi

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih döneminde sona gelindi. Adaylar için tercih süreci 4 Ağustos'ta sona erdi. Bu süreçte 3 milyon 120 bin 870 aday başvuruda bulunmuş, Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) ise 2 milyon 819 bin 362 kişi katılmıştı. Tercihlerin ardından yerleştirme işlemleri yapılacak ve üniversite kayıt süreci başlayacak. Peki, 2024 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada, YKS tercih işlemlerinin 4 Ağustos'ta sona erdiği bildirildi. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, "2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri bugün sona eriyor" uyarısında bulundu. Tercihlerin ardından yerleştirme sonuçlarının 4 Ağustos’tan itibaren 2 hafta içinde açıklanması bekleniyor. Üniversite kayıtları ise 19 Ağustos’ta başlayacak.

Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

YKS sonuçlarına göre bir programa yerleşmeye hak kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapabilecekler. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

Ek Tercihler ve Yerleştirme Süreci

Üniversite kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek. Boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlar için merkezi ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaklar.

Kaynak: Haber Merkezi