KPSS ön lisans sınav giriş belgeleri için heyecan dorukta! 2 yıllık ön lisans mezunu adaylar, 1 Eylül’de gerçekleştirilecek KPSS oturumuna hazırlanıyor. Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarına girecek adaylar, sınav merkezi tercihlerini yaparak süreci başlattı.

KPSS Ön Lisans Sınav Giriş Belgeleri Nasıl Erişilecek?

ÖSYM'nin resmi web sitesi olan osym.gov.tr adresi üzerinden KPSS ön lisans sınav giriş belgelerine erişim sağlanabilecek. Kamu kurumlarında kariyer yapmak isteyen adaylar, bu belgeler olmadan sınav salonlarına alınmayacak. Adayların sınav giriş belgelerindeki fotoğraflarının renkli veya renksiz olabileceği ve belgelerde sınav kurallarının da yer alacağı belirtiliyor.

KPSS Sınav Yerleri Nasıl Görüntülenecek?

ÖSYM'nin duyurduğu KPSS sınav giriş belgeleri sonrasında adaylar, TC kimlik numaraları ve şifreleriyle birlikte sınav yerlerini öğrenebilecekler. Adaylar, sınav gününde yanlarında sınav giriş belgeleri ile kimlik belgelerini mutlaka bulundurmalıdır.

MEB müfredatında köklü değişiklik: O terimler kullanılmayacak! MEB müfredatında köklü değişiklik: O terimler kullanılmayacak!

KPSS Ön Lisans Sınavı Detayları

KPSS ön lisans sınavı 1Eylül 2024 de gerçekleştirilecek. Sınavda adaylara Genel Kültür ve Genel Yetenek alanlarından toplam 120 soru yöneltilirken, bu soruları cevaplamak için 130 dakika süre verilecek. Adayların sınav kurallarına ve belirtilen saatlere dikkat etmeleri önemlidir.

Sınav Giriş Belgeleri ve Kimlik Kontrolü

Her adayın, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesiyle sınava girmesi zorunludur. Sınav salonu dışında sınava katılmak geçersiz kabul edilecektir. Kimlik belgesi olarak, fotoğraflı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı veya fotoğraflı pasaportun aslını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi