Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kanuna aykırı olarak isimleri Türkçe olmayan 6 ildeki 30 okulun isimlerinin değiştirilmesini istedi. Bakanlık, Türk milli eğitiminin genel ve özel amaçları ile temel ilkeleri doğrultusunda kurumların isimlerinin Türkçe olması gerektiğini belirtti.

MEB'den Özel Okullara "Türkçe" İsim Uyarısı

Bazı özel okullara "Türkçe" isim uyarısı geldi. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, 6 ilin valiliğine "Türk Okulları" konulu bir yazı gönderdi. Bu yazıda, okulların isimlendirilmesi ile ilgili yasal düzenlemeler hatırlatıldı.

MESAM Açıkladı: Norm Ender'in Parla Marşı MEB Müfredatına Giriyor MESAM Açıkladı: Norm Ender'in Parla Marşı MEB Müfredatına Giriyor

Okulların İsimlendirilmesi İle İlgili Yasal Düzenlemeler

MEB'nin gönderdiği yazıda, kurumların isimlendirilmesi ile ilgili yasal düzenlemeler hatırlatıldı. Milli Eğitim Kanunu ve Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre kurumların isimlerinin Türkçe olması gerektiği vurgulandı.

MEB, Kurumları Uyardı

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe isim verilmediği tespit edilen 30 okulu bulunduğu 6 ilin valiliğine bildirerek kurumların isimlerinin değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Bakanlık, kanuna aykırı olarak isimlendirilen okulların yeni isimlerinin belirlenmesi için uyarıda bulundu.

Kanuna Aykırı İsimlendirilmiş Okul Sayısı

MEB'in yaptığı tespit sonucunda, Türkçe olmayan isimlere sahip 30 okulun 6 ilde bulunduğu öğrenildi. Bakanlık, Türk milli eğitiminin temel ilkelerine uygun olarak okul isimlerinin değiştirilmesi konusunda kararlılığını sürdürüyor.

Kaynak: AA