Gazeteci Cem Küçük, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği 2024 asgari ücret zammında anlaşma sağlandığını açıkladı. Ocak 2024’te yapılacak asgari ücret zammını dört gözle bekleyen milyonlarca vatandaş için önemli bir gelişme oldu. Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibine bütçe maliyetini hesaplattığını iddia etti.

2025 Yılı IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar Olacak? 2025 Yılı IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar Olacak?

Asgari Ücret Bu Hafta Belirlenecek

2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti tespit çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışanın dışında toplumun her kesimini ilgilendiren asgari ücret zammı bu hafta yapılacak üçüncü toplantıyla birlikte belirlenecek.

Erdoğan, Şimşek’e Maliyeti Sordu

Gazeteci Cem Küçük, asgari ücrette karar kılındığını ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret için farklı bir rakam istediğini iddia etti. Küçük, komisyon tarafından asgari ücrette 16.000 TL rakamının belirlendiğini fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Mehmet Şimşek ve ekibine 17.000 TL’nin bütçe maliyetini sordurduğunu belirtti. Bu durum, asgari ücret zammının ne kadar olacağı konusundaki merakı artırdı.

Editör: Kamer Durdu