Cumhuriyet'in haberine göre, Harry Potter evrenine öncesine odaklanan ve büyük bir merakla beklenen Hogwarts Legacy, 2023 yılında oyun dünyasında çığır açan bir başarıya imza attı. Medya araştırma şirketi Circina tarafından sağlanan verilere göre, oyun 22 milyon adetlik satışıyla en çok satanlar listesinde zirveye yerleşti.

Discord Türkiye'de App Store'dan Kaldırıldı Discord Türkiye'de App Store'dan Kaldırıldı

2023 yılının en çok satan oyunu belli oldu

Hogwarts Legacy, Call of Duty'nin uzun süre lider olduğu listenin zirvesine yükselerek, 2023 yılında oyun endüstrisinin nabzını tuttu. Oyun, özellikle Harry Potter evrenine duyulan büyük ilgiyle birleşince büyük bir hayran kitlesi kazandı.

Başlık  2023 yılının en çok satan oyunu belli oldu

Call of Duty: Modern Warfare III (2023) ve diğer öne çıkan oyunların gerisinde kalarak zirveye oturan Hogwarts Legacy, sadece satış rakamlarıyla değil, aynı zamanda oyun dünyasında yarattığı etkiyle de dikkat çekiyor. Oyunseverler, Hogwarts Legacy'in benzersiz hikayesi, büyü sistemi ve görsel kalitesi ile büyülenirken, eleştirmenler de oyunun derin ve etkileyici atmosferini övgüyle karşılıyor.

Circina'nın verilerine göre, en çok satanlar listesinde Hogwarts Legacy'i takip eden diğer oyunlar arasında Call of Duty: Modern Warfare III (2023), Madden NFL 24, Marvel's Spider-Man 2, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Diablo IV, Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022) ve Mortal Kombat 1 yer alıyor.

Ancak, dikkat çeken bir diğer detay da, Zelda'nın hızla yükselen satışlarıyla zirveye yaklaştığı bir dönemde, Hogwarts Legacy'in 22 milyon adetlik satış rakamıyla öne çıkması. Resmi verilere göre henüz güncellenmeyen Zelda'nın, resmi olmayan rakamlara göre 19,5 milyon adet satışla Hogwarts Legacy'e oldukça yaklaştığı görülüyor.

2023 yılının en çok satan oyunu belli oldu

Editör: Tayfun Akyatan