AÖF 2025 Final Sınavı Soru ve Cevapları Ne Zaman Yayımlanacak? AÖF 2025 Final Sınavı Soru ve Cevapları Ne Zaman Yayımlanacak?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), sağlık sektöründe dijital dönüşüm sürecine uyum sağlamak ve geleceğin sağlık profesyonellerini dijital becerilerle donatmak amacıyla Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle 'Sağlıkta Dijitalleşme Çalıştayı' düzenledi. Çalıştay, YÖK Başkanı Erol Özvar başkanlığında YÖK binasında gerçekleştirildi. Çalıştaya, Sağlık Bakan Yardımcıları Şuayıp Birinci ve Yasin Erkoç, Sağlık Bakanlığı’nın ilgili birim yöneticileri, YÖK başkan vekilleri, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı temsilcileri, sağlık alanındaki üniversitelerin rektörleri ve dekanları, akademisyenler ile sektör temsilcileri katıldı.

Sağlık Eğitiminde Dijital Dönüşüm

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Erol Özvar, sağlık eğitiminde dijital dönüşümün önemine vurgu yaparak, dijital yetkinliklere sahip insan kaynağı yetiştirilmesinin gerekliliğine dikkat çekti. Özvar, “Dijital dönüşüm sürecinde yetkin insan kaynağı yetiştirmek amacıyla Sağlık Bakanlığımız ile ortak bir vizyon oluşturmak için yürüttüğümüz uyumlu çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Özvar, sağlık alanındaki eğitim programlarının sektörle uyumlu hale getirilmesi ve istihdama duyarlı bir yapıya kavuşturulması için paydaşlarla iş birliği içinde olduklarını belirterek, “Bu çalıştayda, tıp, diş hekimliği ve eczacılık dışında kalan sağlık alanlarındaki ön lisans ve lisans programlarının geliştirilmesi için değerli görüşlerinizi alacak, mevcut programların etkinliğini ve sektörle uyumunu tartışacağız” ifadelerini kullandı.

ÖSYM YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman? YKS ek yerleştirme ücreti ne kadar? ÖSYM YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman? YKS ek yerleştirme ücreti ne kadar?

“Müfredat Düzenlemelerini Birlikte Yapacağız”

Sağlık eğitiminde dijital dönüşümün gerektirdiği müfredat değişikliklerine de değinen Özvar, öğrencilerin dijital beceriler kazanması için üniversitelerle iş birliği içinde olacaklarını söyledi. Özvar, "Mevcut programlarda öğrencilerimize dijital beceriler kazandıracak müfredat düzenlemelerini üniversitelerimizle birlikte yapacağız" diyerek sektörle iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Sağlık eğitiminde öğrencilere dijital beceriler kazandırmanın yanı sıra, uygulamalı eğitim modeline geçişin önemine de değinen Özvar, “Bu anlamda, uygulama ve stajı ön plana çıkaran lisansta 7+1 ve ön lisansta 3+1 modellerini önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yapay Zeka Programlarının Sayısı Artacak”

Yapay zeka ve dijital teknoloji odaklı programların sağlık alanında daha geniş yer bulacağını belirten YÖK Başkanı Özvar, “Yeni açılan yapay zeka ve bilişim temelli 72 ön lisans ve lisans programı, üniversite adayları tarafından yoğun ilgi gördü. Doluluk oranı yüzde 100 olan bu programların sayısını artırmayı hedefliyoruz” dedi. Özvar, sağlık alanında dijital teknolojilere hakim bireyler yetiştirme hedeflerinin yanı sıra, tarımda dijital teknolojiler ve yeşil dönüşüm konularında da çalışmalar yürütüleceğini belirterek, “Bu alanlarda da çalışmalarımıza başladık” dedi.

Üniversite-Sektör İş Birliği Güçlenecek

Çalıştayda yapılan değerlendirmelerde, üniversiteler ile sağlık sektörü arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Sağlık Bakanlığı temsilcileri, dijitalleşmenin sağlık hizmetlerine entegrasyonu konusunda üniversitelerle iş birliği içinde olacaklarını ifade etti.
 

Kaynak: DHA