Muratpaşa Belediyesi’nin Temmuz ayı Meclisi, 4 Temmuz 2024 Perşembe günü 14.30’da belediye hizmet binasında yapılacak. Mecliste 17 gündem maddesi görüşülecek. Ağırlıklı olarak plan tadilatlarının olduğu meclis gündeminde kardeşlik protokolü için yetki ve bazı derneklerle işbirliği protokolünün yapılması da var. 

Muratpaşa Belediye Meclisi’ndeki diğer önemi gündem ise yıllardır atıl olarak kalan Bayındır Mahallesi’ndeki hastane alanı. 13. Karayolları Böge Müdürlüğü'nün karşısındaki alan yıllardır atıl kalmış, çöp ve moloz yığınları ile çevreye rahatsızlık veryordu. 

Ekran Resmi 2024 07 04 12.18.21

Başkent Üniversitesi’nin şu an Ankara’da, Adana’da, Antalya’da Alanya’da, İstanbul’da, İzmir’de ve Konya’da hastaneleri bulunuyor. Eğer plan tadilatı gerçekleşir ve hastane yatırımı başlarsa bu hastane ile Başkent Üniversitesi’nin Antalya'daki hastane sayısı 2 olacak.

Mehmet Haberal'in Kurduğu Başkent Üniversitesi'nin Yatırımı Olacak

3 Kasım 1975'te Hacettepe Hastanesi'nde Türkiye'deki ilk organ naklini gerçekleştiren Mehmet Haberal’in kurucusu olduğu Başkent Üniversitesi'nin sahibi olduğu Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Bayındır Mahallesi’ndeki 13080 ada, 1 parseldeki hastane alanında mülkiyet sahibi Başkent Üniversitesi Rektörlüğü’nün talebiyle yapılaşma koşulları değiştirildi. 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçerken, uygulama imar planı değişikliği de bugün gündemin 8. maddesinde görüşülecek. 

Antalya’da Milyonlarca Metreküp Hafriyat Kentte Tepeler Oluşturdu Antalya’da Milyonlarca Metreküp Hafriyat Kentte Tepeler Oluşturdu

Ekran Resmi 2024 07 04 13.02.13

Bayındır Mahallesi’ndeki hastane alanına ilişkin 27 Haziran 2024 tarihli Planlama ve İmar Komisyonu raporu oy çokluğu ile karara bağlanırken, son kararı meclis verecek. 

Bodrum Katındaki Zorunlu Birimler Yapılamamakta
 

Plan değişikliğine ilişkin hazırlanan raporda planlama amacı şu şekilde belirlendi:

"Yapılması planlanan hastane ile Türkiye'de yeni yeni şekillenmeye başlayan sağlık turizmi alanında hizmeti, kalite ve bilimsellikte üst noktalara çıkarmak ilkesi esas alınmıştır. Günümüz tıp teknolojisine göre inşa edilecek olan bu yatırımın modern teşhis ve tedavi cihazları ile donatılması, çağdaş işletim, yönetim tekniğine uygun olarak bölgenin tam donanımlı ve uluslararası standartlar seviyesinde bir sağlık merkezi haline getirilmesi öngörülmektedir. Sağlık alanında hizmet, eğitim ve bilimsellikte ülkemizin önderi olarak Antalya'da yaşamın her hangi bir döneminde ihtiyaç duyulabilecek her türlü sağlık hizmetini, aynı yapı içinde karşılayacak biçimde inşa etmek amacı güdülmektedir.

Antalya'da böyle bir sağlık kurumunun tesisi, hem lokalin ihtiyacını karşılayacak hem de diğer illerden, İstanbul ve Ankara ya giden hastaların bir bölümüne cazip gelecek özelliktedir. Ayrıca bölgede turizm maksadı ile bulunan yabancı konukların sağlık ihtiyaçlarının yerinde karşılanması adına da önemlidir. Alanda 400 yataklı Başkent Üniversitesi'ne ait tam teşekküllü bir hastane yapılmak istenmektedir. Planlama alanında yapılması planlanan hastane alanının yatak sayısı ve tam teşekküllü teknoloji ve bilimsel içerikli olması gerekçesiyle mevcut yapılaşma koşulları yetersiz kalmakta olduğundan imar planı değişikliği yapılmasına gerek duyulmuştur. Alanda yapılması planlanan hastane projesinde, bodrum katta yer alacak birimlerden; Görüntüleme Merkezi, Radyasyon Onkolojisi, Nükleer Tıp, ve Laboratuvar gibi alanlar Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği'nin 22. maddesi kapsamında belirtilen KAKS harici alanlar dışında kalmaktadır. Bu nedenle mevcut imar planında yer alan yapılaşma koşulu .00 ile 400 yataklı ve bodrum katındaki zorunlu birimler yapılamamakta olup emsal artışı ile talep edilen alan, Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar yönetmelik gereği, KAKS hesabına dahil edilmesi gereken alanlar için kullanılacaktır."

Kaynak: Kamer Durdu