Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Uzmandan Uyarı! Yaz İshalinden Korunma Yöntemleri Nelerdir?

Uzmandan Uyarı! Yaz İshalinden Korunma Yöntemleri Nelerdir?

Yaz aylarında ishal vakaları artış göstermektedir. Artış sebebi nedir? Korunma yöntemleri nelerdir? İşte detaylar..

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uzmandan Uyarı! Yaz İshalinden Korunma Yöntemleri Nelerdir?
KAYNAK: İHA

Hatay'ın İskenderun ilçesinde görev yapan İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Akın Çam, yaz aylarında artış gösteren ishal vakalarına karşı vatandaşları uyardı. Yaz mevsiminde hijyen kurallarına daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini belirten Dr. Çam, ishalin özellikle sıcak havalarda daha sık görüldüğünü ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade etti.

Aw270050 01 (1)

Yaz Aylarında İshal Vakalarının Artış Sebepleri

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcak havaların, mikropların üremesi için uygun bir ortam yarattığını belirten Doç. Dr. Akın Çam, bu durumun ishal vakalarını artırdığını söyledi. Özellikle su ve gıda hijyenine dikkat edilmediğinde ishal vakalarının sıklaştığına dikkat çeken Dr. Çam, tatil dönemlerinde de bu riskin arttığını belirtti.

Aw270050 03 (1)

İshalden Korunmak İçin Alınması Gereken Önlemler

İshalden korunmanın en önemli yollarından birinin hijyen olduğunu vurgulayan Dr. Çam, vatandaşların şu konulara dikkat etmesi gerektiğini söyledi:

  • El Hijyeni: Ellerin sık sık yıkanması, özellikle yemeklerden önce ve sonra bu alışkanlığın ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.
  • Gıda Hijyeni: Tüketilecek gıdaların temizliğinden emin olunması, taze sebze ve meyvelerin iyice yıkanması ve bekletilmiş ya da tekrar ısıtılmış yemeklerin tüketilmemesi gerektiğini vurguladı.
  • Su Tüketimi: Temizliğinden emin olunmayan suların tüketilmemesi gerektiğini belirten Dr. Çam, kapalı şişe sularının tercih edilmesinin daha güvenli olduğunu ifade etti.
  • Havuz ve Deniz Kullanımı: Hijyenik olmayan havuz ve denizlerde yüzmenin ishal riskini artırabileceğini söyleyen Dr. Çam, yüzme sonrasında mutlaka temiz suyla duş alınması gerektiğine dikkat çekti.

İshal Belirtilerinde Erken Müdahale Önemli

İshal belirtilerinin başlaması durumunda vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Akın Çam, erken müdahalenin önemine vurgu yaptı. Yaz aylarında sıklıkla görülen bu sağlık sorununun önlenmesi için hijyen kurallarına titizlikle uyulması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Asgari ücrete Eylül'de beklenmedik ara zam: SGK uzmanından çarpıcı açıklama

Asgari ücrete Eylül'de beklenmedik ara zam: SGK uzmanından çarpıcı açıklama