Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de lobi atağı! Başkan Seçer oda, dernek ve STK'larla görüştü

Mersin'de lobi atağı! Başkan Seçer oda, dernek ve STK'larla görüştü

Mersin'de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, oda, dernek ve STK temsilcileriyle bir araya geldi; belediyenin borç durumunu ve projeleri değerlendirdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de lobi atağı! Başkan Seçer oda, dernek ve STK'larla görüştü
KAYNAK: İHA

Mersin'de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, göreve geldiklerinde belediyenin SGK ve vergi borçlarının yaklaşık 530 milyon dolar olduğunu belirtti. Seçer, görevi devraldığı günden itibaren bu borçlarda büyük bir azalma sağladıklarını ifade etti. Başkan Seçer, "Benim belediyem geliri iyi olan bir belediyedir. Göreve geldiğim günden bu yana emin olun parasızlık için bir gün uykusuz kaldığımı hatırlamıyorum" dedi.

İş Dünyası Temsilcileri Buluştu

Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde düzenlenen **‘İş Dünyası Temsilcileri Buluşması’**nda odalar, dernekler ve STK temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda, Mersin’in güçlü bir lobisinin oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Seçer, "Biz de; ‘zararın neresinden dönersek kardır, bu işe başlamak gerekiyor’ dedik. En azından böyle bir toplantıyla bunu başlatalım dedik" şeklinde konuştu.

"Mersin’in Güçlü Bir Lobisi Olmalı"

Seçer, toplantının ana konusunun Mersin’in güçlü bir lobisi olması gerektiğini belirtti. "Ana temamız ve konumuz Mersin’in güçlü bir lobisi olması farkındalığı ve bunu nasıl yapacağımızın tartışıldığı bir toplantı olmalı" diyen Seçer, belediyenin merkezi hükümet ve bürokrasi ilişkileri konusundaki eksiklikler hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Beş Yılda Sağlanan Başarıları ve Hedefleri anlattı

Başkan Seçer, geçtiğimiz beş yılda Mersin’e hizmet etmekten büyük bir onur duyduğunu ve bu süreçte şehri Türkiye’de parlayan bir kent haline getirmeyi başardıklarını belirtti. Seçer, "Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, tüm olumsuzluklara rağmen Mersin’i parlayan bir kent haline getirmek, bunun için emek harcamak, verdiğimiz sözler konusunda bu kente mahcup olmamak ve bu kentin insanlarına bir kez daha Vahap Seçer’e gönül rahatlığıyla oy verdirmiş olmaktan dolayı da mutluyum" şeklinde konuştu.

Kapsayıcı Yönetim ve Sosyal Politikalar

Yönetim anlayışlarını kapsayıcı dil ve yönetim olarak tanımlayan Seçer, sosyal politikalarda da önemli çalışmalar yaptıklarını vurguladı. "Sosyal politikalar konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de en üst sıralarda, hatta ilk diyebileceğimiz hizmetlerin altına imza atmıştır" diyen Seçer, her bölgede eşit hizmet sunduklarını belirtti.

Metro Projesi ve Altyapı Yatırımları

Seçer, Metro Projesi ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Proje detaylarını paylaşan Seçer, raylı sistem projesinin kapasitesini 45 kilometreye çıkaracaklarını ve bu projelerin yatırım programına alınmasını beklediklerini ifade etti. Ayrıca, Tarımsal Destekler ve Sosyal Konut Projeleri hakkında da bilgi veren Seçer, tarımsal desteklerin devam edeceğini ve sosyal konut projelerine 2025 yılında başlanacağını açıkladı.

Şehir Merkezi Yenileme ve Sosyal Belediyecilik

Seçer, şehir merkezinde 4.9 hektarlık bir alanda kent yenileme çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Ayrıca, sosyal belediyecilik anlayışıyla yeni bir ekmek fabrikası ve aşevi inşaatına başlanacağını duyurdu.

Yatırımlar ve Kent Bileşenleri

Son olarak, merkezi yönetimin gerçekleştireceği yatırımların önemine değinen Seçer, kent bileşenlerinin katkısının yüksek olduğunu vurguladı. "Yatırımların gelmesi noktasında kent bileşenlerinin önemi yüksek" diyen Seçer, merkezi hükümet ile işbirliği içinde çalışmanın önemini ifade etti.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli Savunma Bakanlığı'ndan Alper Gezeravcı'ya Görev!

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Alper Gezeravcı'ya Görev!