Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Burdur'da YKS Türkiye 29'uncusu öğrenciye otomobil hediye edildi

Burdur'da YKS Türkiye 29'uncusu öğrenciye otomobil hediye edildi

Burdur Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi'nden mezun olan ve YKS sözel bölümde Türkiye 29'uncusu olan Mehmet Akyel'e, sıfır kilometre otomobil hediye edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Burdur'da YKS Türkiye 29'uncusu öğrenciye otomobil hediye edildi
KAYNAK: İHA

Burdur'un Bucak ilçesindeki Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi'ni bitiren Mehmet Akyel, 2024 Üniversiteye Geçiş Sınavı'nda (YKS) sözel bölümde Türkiye 29'uncusu olarak büyük bir başarıya imza attı. Akyel'in bu başarısına kayıtsız kalmayan okulun banisi Mehmet Cadıl, Akyel'e sıfır kilometre bir otomobil hediye etti.

Başarı Ödülleri Töreni düzenlendi

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlangıcında düzenlenen ödül töreninde, sınavda derece yapan öğrenciler ödüllendirildi. Törende sözel alanda Türkiye 29.'sı olan Mehmet Akyel'e sıfır kilometre otomobil verilirken, eşit ağırlık alanında Türkiye 95.'si olan Feyza Kayatepe ve sözel alanda Türkiye 391.'si olan Nurullah Altuntaş'a 10 bin TL para ödülü takdim edildi. Ödüllerin amacı, öğrencilerin başarısını kutlamak ve gelecekteki başarılarını teşvik etmek olarak açıklandı.

Mehmet Akyel: Ödül olmasa bile, buradaki hatıralar çok kıymetliydi

Mehmet Akyel, ödül töreninde yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Bugün bu güzel ödülü almaktan dolayı çok mutluyum. Mezuniyetle birlikte öğretmenlerimi belki son kez görecek olmanın hüznünü yaşıyorum. Bu okulda dört yıl geçirdim; iyisiyle kötüsüyle ama çoğunlukla güzelliklerle dolu yıllardı. Okulum bana hem eğitim açısından hem de insan olarak çok fazla değer kattı. Bu ödül olmasa bile, buradaki hatıralar çok kıymetliydi. Bu ödül için de okulumuzun banisi Sayın Mehmet Cadıl’a teşekkür ediyorum.”

"Başarısıyla bizleri gururlandırdı"

Mehmet Cadıl, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün çok mutlu bir günümdeyim. Çalışkan, tutumlu ve ahlaklı insanları her zaman sevmişimdir. Onur ödülü almak, büyük bir gurur kaynağıdır. Başarısıyla bizleri gururlandıran mezunumuza bir otomobil hediye ederek onu onurlandırmaktan dolayı mutluyum. Bu okulun öğretmenlerine, müdürüne ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Cadıl ailesi olarak bu hediyeyi vermekten büyük mutluluk duyuyoruz.”

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, “Bucak denilince akla hayırseverlerimiz geliyor ve Mehmet Cadıl Bey ön sıralarda yer alıyor. Bu okulu 20 yıl önce yaptırdı, ancak sadece okul yaptırmakla kalmadı, okulun ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya da devam etti. Bu yıl sınavda ilk 100’e giren öğrencilere bir araç hediye edeceğini belirtmişti. Bugün sözünü tutarak bir öğrenciye otomobil hediye etti. Bu, aynı zamanda bu yıl sınava girecek öğrencilerimiz için de bir hedef teşkil ediyor. Eğitime katkıda bulunan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Apple iPhone 16 Serisi, Apple Watch 10 ve AirPods 4'ü Tanıttı

Apple iPhone 16 Serisi, Apple Watch 10 ve AirPods 4'ü Tanıttı