Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Bodrum'da turizm sezonu Ekim'e sarktı! Turizmcinin yüzü güldü

Bodrum'da turizm sezonu Ekim'e sarktı! Turizmcinin yüzü güldü

Bodrum'da yüzler gülüyor! Yerlisi ve yabancısıyla sahiller doldu taştı. Turizm sezonunun Ekim ayına kadar uzaması, hem turizmcileri hem de esnafı sevindirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bodrum'da turizm sezonu Ekim'e sarktı! Turizmcinin yüzü güldü
KAYNAK: İHA

Bodrum'da bu yıl turizm sezonu, beklenmedik bir şekilde Eylül ayında da devam ediyor. Genellikle okulların açılmasıyla birlikte turist sayısında düşüş yaşanan Bodrum, bu yıl Eylül ayında talep artışı yaşadı. Yerlisi ve yabancısıyla sahiller doldu taştı. Ekim ayının ilk haftasına kadar yoğunluğun devam etmesi bekleniyor. Sezonun uzaması, esnafın ve turizmcilerin yüzünü güldürdü.

"Turizm Sezonu Beklentileri Aşmış Görünüyor"

Bir otelin Yönetim Kurulu Başkanı ve iş adamı Bülent Kaya, sezonun beklentilerin üzerinde ilerlediğini belirtti. Kaya, “İşletme olarak bu sezondan memnunduk. Sezon halen devam ediyor. Böyle devam ederse bütün Bodrum için iyi bir sezon olacak. Eylül ayı sonuna kadar sezon devam ediyor ve Ekim ayı geçen senelere göre daha iyi görünüyor. Ancak büyük bir artış da yok. Gruplar gelmeye başlıyor ama Ekim ayında turist sayısında büyük bir artış görünmüyor” dedi.

"Bodrum Bir Marka"

Bülent Kaya, Bodrum'un turizm destinasyonları arasında bir marka olduğunu vurguladı. Kaya, “Bodrum biraz pahalıdır, ama dünyanın her yerinde böyledir. Bir araba alırsınız; özellikler aynıdır ama biri diğerinden daha pahalıdır çünkü biri marka olmuştur. Bodrum da bir marka. Diğer turizm alanlarına göre fiyatların biraz daha yüksek olması normaldir” şeklinde konuştu.

Bodrum'un Özgün Lezzetleri

Bodrum'un lahmacun ile anılmasının yanlış olduğunu belirten Kaya, “Lahmacun bu bölgeye has ve özgün bir yiyecek değil. Bodrum’da ot festivalleri var, meşhur mezelerimiz ve otlarımız var. Bu nedenle Bodrum’u sadece lahmacunla anmak yerine, otlarımızla anılmalıyız” dedi.

Kış Sezonu İçin İşletmecilere Çağrı

Bülent Kaya, 12 ay boyunca turizmi canlı tutmak için işletmecilerin bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti. Kaya, “Her şeyi devletten ve yerel yönetimlerden beklememek lazım. İşletmeciler olarak katkı sağlamalıyız. Kış sezonunu hareketlendirirsek, yazın pahalı fiyatları üzerinde olumlu etkisi olabilir. 3 aylık bir sezonla tüm yılı geçirmeye çalışıyoruz. Kış turizmi biraz daha hareketlenirse, fiyatlar biraz daha düşebilir. Bunu turizmciler ve işletmeciler olarak yapmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bülent Uygun: "Emre Mor'u Çok Beğeniyorum Olursa Mutlu Olurum"

Bülent Uygun: "Emre Mor'u Çok Beğeniyorum Olursa Mutlu Olurum"