Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu vakfın yöneticisine ballı ihale

Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu vakfın yöneticisine ballı ihale

Emlak Konut'un 5,3 milyar TL'lik dev ihalesi, Bilal Erdoğan’ın başkan olduğu vakfın kurucularından Şenol Özbek’in sahibi olduğu UNTD İnşaat'a verildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu vakfın yöneticisine ballı ihale
KAYNAK: Haber Merkezi

Emlak Konut’un açtığı "Antakya 13. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi" ihalesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkan olduğu İlim Yayma Vakfı kurucularından biri olan Şenol Özbek’in yönetimindeki UNTD İnşaat A.Ş.’ye verildi.

5,3 Milyar TL'lik Sözleşme İmzalandı

Emlak Konut ve UNTD İnşaat A.Ş. arasında yapılan sözleşmenin bedeli 5 milyar 326 milyon TL olarak belirlendi. Sözleşme, 10 Eylül 2024 tarihinde imzalandı ve bu önemli ihale KAP'a şu şekilde bildirildi:

"T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Şirketimiz arasında imzalanan protokol çerçevesinde Bakanlık adına Şirketimiz tarafından ihale edilen Hatay Antakya 13. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici UNTD İnş. A.Ş. ile 10.09.2024 tarihinde imzalanmıştır. Sözleşme Bedeli: 5.326.000.000 TL + KDV'dir."


 

UNTD İnşaat Kanal İstanbul ve Deprem İhaleleriyle Gündeme Gelmişti

Şirketin sahibi Şenol Özbek, aynı zamanda İlim Yayma Vakfı’nın kurucularından biri olarak biliniyor. Özbek, vakfın mütevelli heyetinde 'veznedar' olarak görev yapıyor. UNTD İnşaat, daha önce de Kanal İstanbul güzergahındaki 3.6 milyon metrekarelik arazinin ihalesini almasıyla gündeme gelmişti. Şirket, THY ve Emlak Konut tarafından gerçekleştirilen bir konut projesinin ilk etabının ihalesini de kazanarak 3,4 milyar TL’lik sözleşmeye imza atmıştı. UNTD İnşaat, daha önce de deprem bölgelerinde gerçekleştirilen projelerde yer almıştı. 2023 yılında Hatay için düzenlenen 570 milyon 700 bin TL değerindeki hafriyat ve zemin düzeltme işi de UNTD İnşaat’a verilmişti. Ayrıca, Adıyaman’da yapılacak deprem konutları için düzenlenen ihale de 4 milyar 297 milyon TL’lik maliyetle bu şirkete gitmişti.

Erdoğan Tepki göstermişti

UNTD İnşaat’ın sahibi Şenol Özbek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Arnavutköy Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temel atma töreninde müteahhidi azarlaması ile de gündeme gelmişti. Erdoğan, müteahhidi “Ne diyor bu ya? Sen nasıl Fatih torunusun? Bu müteahhidi değiştirelim.” şeklinde eleştirerek, sert bir çıkış yapmıştı.

UNTD İnşaat Hangi firmanın?

UNTD İnşaat A.Ş., United Group markası altında faaliyet gösteren bir inşaat firmasıdır. United Group, 1974 yılında otomotiv sektöründeki faaliyetleri ile yola çıkmış, zamanla inşaat sektörüne girerek Türkiye’nin güçlü holdinglerinden biri olmuştur. 2019’da THY İstanbul Havalimanı Destek Bölgesi ve Ziraat Kuleleri projelerini üstlenmiştir. Şirket, özellikle deprem sonrası projelerde önemli ihalelere katılmıştır. THY DH Binası ve Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Projesi gibi mega projelerde yer almıştır. United Group, 2018 yılında Ortem yatırımıyla birlikte yerli üretim ve global hizmet anlayışını hayata geçirdi. Otomotiv elektroniği ve akıllı teknolojiler alanında önemli projelere imza atan firma, Ortem, Mahrek, Datafors, Ottomotive gibi markalarla sektörde lider konumda bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manisa'da 11 Yaşındaki Öğrenci Kalp Krizi Geçirerek Hayatını Kaybetti

Manisa'da 11 Yaşındaki Öğrenci Kalp Krizi Geçirerek Hayatını Kaybetti