Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'daki c*nayet davasında ilginç savunma

Adana'daki c*nayet davasında ilginç savunma

Adana'nın Seyhan ilçesinde, iş yerinde bir kişiyi s*lahla öldürdüğü iddia edilen sanıklardan biri, duruşmadaki sözleriyle dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'daki c*nayet davasında ilginç savunma
KAYNAK: İHA

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Tellidere Mahallesi'nde, 21 Mart 2023 tarihinde Mevlüt Karayiğit'in düzenlenen bir s*lahlı saldırı sonucunda öldürülmesi olayında, şüpheliler Deniz Ulaş, Mazlum Deniz ve onlara yardımcı olduğu öne sürülen Ersan E., yapılan araştırmalar sonucunda yakalandı.

Şüphelilerin motosikletle kaçtığı anlar Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına yansıdı. Deniz Ulaş ve Mazlum Deniz, adliyeye sevk edilerek tutuklandı. Ersan E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sanıkların Savunmaları

Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıklar, 'İştirak halinde kasten öldürme', 'Kasten öldürmeye yardım etme' ve 'Ruhsatsız ateşli s*lahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma' suçlarından yargılanıyor. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Deniz Ulaş ve Mazlum Deniz katılırken, tutuksuz sanık Ersan E. duruşmada yer almadı. Tarafların avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada, Deniz Ulaş suçlamayı kabul etmedi. Ulaş, başka bir c*nayet davasında Adana 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığını belirterek, "Bizi azmettirdiği iddia edilen kişileri ve öldürülen Mevlüt'ü tanımam" dedi.

Motosikletle c*nayet anında orada bulunmadığını öne süren Ulaş, "C*nayetin işlendiği iddia edilen gün arkadaşlarımla alkol almıştık. Dağıldıktan sonra alkolün etkisiyle evde uyumaya başladım. Hiçbir şekilde bu suçla ilgim yoktur. Ayrıca motosiklet üzerindeki resimlerden bir kişinin benim olduğuma ilişkin bilirkişi raporu da yoktur. Kafa dinlemek için sabahtan Mazlum'la birlikte gezdik, dolaştık ama bu suçu işlemedik. Ayrıca biz iddialara göre 1.5 milyon lira karşılığı adam öldürecek adamlar da değiliz." şeklinde savunma yaptı.

Mazlum Deniz de suçsuz olduğunu iddia ederek, "Mevlüt'ü iş yerinde öldürmedim, tetikçi de değilim. Motosikletle ilgili görüntülerdeki kişi ben değilim" dedi.

Mahkeme Kararı

Duruşmada, bilirkişi tarafından sanıkların çeşitli açılardan fotoğrafları çekildi. Mahkeme savcısı, sanıkların tutukluluklarının devamını ve eksikliklerin tamamlanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına ve tutuksuz sanığın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için ileri bir tarihe erteledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konya'da İlk Kez Düzenlenen Slalom Yarışı ve Drift Gösterisi Büyüledi

Konya'da İlk Kez Düzenlenen Slalom Yarışı ve Drift Gösterisi Büyüledi