Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da o üst geçitten geçenler sekiyor! 7'den 70'e eğlence oldu

Adana'da o üst geçitten geçenler sekiyor! 7'den 70'e eğlence oldu

Adana'nın Yüreğir ilçesinde bir üst geçide seksek çizgisi çizildi. Seksek oyunu çocuklara eğlence, yaşlılara nostalji oldu. İşte detaylar...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da o üst geçitten geçenler sekiyor! 7'den 70'e eğlence oldu
KAYNAK: İHA

Adana'nın Merkez Yüreğir ilçesi Serinevler Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'ndaki bir üst geçitte çizilen seksek oyunu, büyük ilgi gördü. Sokakların vazgeçilmez oyunlarından biri olan seksek, bu uygulama ile tekrar hayat buldu ve hem çocukları hem de yaşlıları mutlu etti.

Çocuklar ve Gençler Seksek Oynuyor

Çizilen seksek oyunu, öğrencilerin okul gidişlerinde ve dönüşlerinde üst geçitte oyun oynamasına vesile oldu. Teknoloji çağında, ekrandan uzaklaşarak fiziksel aktiviteye yönelen çocuklar, bu basit oyunda eğlenceli vakit geçirdi. Seksek, gençler arasında da beğeni topladı, çocuklara eski oyunları hatırlattı.

Teknolojinin Unutturduğu Oyunlar

Lise öğrencisi Sıtkı Akgümüş, akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte geleneksel oyunların unutulduğunu belirtti. "İlkokulda çok oynardık. Sosyal medya ve dijital oyunlar nedeniyle bunları unuttuk. Aradan çok zaman geçti, uzun zamandır oynamadığım için biraz tuhaf hissettim," dedi.

Yaşlılar İçin Nostaljik Bir Anı

Fatih Yıldırım, seksek oyununu görünce çocukluğunu hatırladığını ifade etti. "Bu oyunu görünce çocukluğum aklıma geldi. Yeni nesil çok hatalı, hep telefonla vakit geçiriyor. Bu oyunu kim çizdiyse çok iyi olmuş. Şimdiki çocuklar eski oyunları oynamalı," diye konuştu.

Seksek Nasıl Oynanır?

Seksek, yere tebeşir ile çizilen kareler veya daireler üzerinde oynanan bir oyundur. Oyuncular, çizili alanların içine sırayla yassı bir taşı veya kiremit parçası atarlar. Taşın dışarı düşmesi veya çizgiye denk gelmesi durumunda, atış başarılı sayılmaz ve sıra diğer oyuncuya geçer. Eğer taş başarılı bir şekilde atılırsa, oyuncu tek ayağı üzerinde seke seke taşın bulunduğu noktadan başlayarak tüm boşluklardan geçirmeye çalışır. Diğer ayağının yere değmemesi veya boşlukların arasındaki çizgilere basmaması gerekir. Başarılı olmak için dikkatli ve dengeli olmak şarttır. Oyun genellikle iki turda oynanır: İlk turda 1'den 8'e doğru ilerlenir, ikinci turda ise 8'den 1'e geri dönülür.

Seksek Türleri neler?

Başka bir seksek türünde, taş veya kiremit atıldığında, oyuncu taşın düştüğü karenin üstünden atlar ve dönüşte taşı çizgilere değdirmeden geri alır. Özellikle 4., 5. ve 7., 8. kareler yan yana olduğu için, taş bu karelere geldiğinde, oyuncu yandaki kareye tek ayakla basarak taşın üstünden atlamalıdır. Taş çizginin üzerine gelirse, oyuncu tekrar taş atar ve yeniden denemek zorundadır. Bu oyun türü, denge ve dikkat gerektirir.

Teknolojiye Rağmen Nostalji

Seksek, akıllı telefonların ve dijital oyunların yaygın olduğu günümüzde, çocukları ekrandan uzaklaştırıp fiziksel aktiviteye yönlendiriyor. Geleneksel oyunun tekrar hayat bulması, eski oyunların önemini ve çocuklar için sunduğu eğlenceli deneyimi hatırlatıyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Alkol Tartışması Silahlı Kavgaya Dönüştü

Manavgat'ta Alkol Tartışması Silahlı Kavgaya Dönüştü