Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana Kozan'da kırıma uğrayan Rus helikopteri çıkarıldı

Adana Kozan'da kırıma uğrayan Rus helikopteri çıkarıldı

Adana'nın Kozan ilçesinde orman yangınına müdahale ederken kaza yapan Rus helikopteri, Jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucu karaya çıkarıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Adana'nın Kozan ilçesinde orman yangınına müdahale sırasında kaza yapan Rus menşeili Mi 8 tipi helikopter, Jandarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu karaya çıkarıldı. Kazadan kurtulan mürettebat, operasyonu yakından takip etti.

A W263037 04 Result

2 Ağustos'ta Kozan ilçesi Kızlarsekisi bölgesinde meydana gelen olayda, Mi 8 tipi helikopter Gökdere Barajı'ndan su alırken nedeni bilinmeyen bir şekilde kaza yaptı. Helikopterde bulunan 3 Rus ve 2 Türk mürettebat kazadan sağ kurtulurken, enkazın çıkarılması için Jandarma ekipleri harekete geçti.

A W263037 08 Result

Jandarma ekipleri günlerdir çalışıyor

Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve Sualtı Arama ve Kurtarma (SAK) ekipleri, 20 kişilik bir ekiple 5 gün süren sualtı çalışması gerçekleştirdi.

A W263037 07 Result

Helikopter, balonlar yardımıyla su yüzeyine çıkarıldı ve botlarla 5 kilometre taşınarak karaya ulaştırıldı. Bu sırada kazadan kurtulan mürettebat, jandarma ekiplerinin çalışmalarını dikkatle izledi.

A W263037 17 Result

Operasyonun Detayları  

JAK ve SAK ekipleri, detaylı çalışmalarının ardından helikoptere 7 balon bağladı. Balonlara hava basıncı verilerek, helikopter düştüğü alandan 200 tonluk vincin çekebileceği alana 3 saat içinde güvenle taşındı. Mi 8 tipi yangın söndürme helikopteri, vinçle karaya çıkarılırken, Rus heyeti jandarmanın başarısını hayranlıkla izledi. Helikopterin çıkarıldığı sırada geniş güvenlik önlemleri alındı.

A W263037 01 Result

Helikopter enkazının taşınması

Kazanın ardından ters bir şekilde sudan çıkarılan helikopter, karaya milim milim alındı. Pervaneleri kırılan ve gövdesi hasar gören helikopter, ikinci bir vinçle düzeltildi. Adana İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Uğur Çek, İlçe Jandarma Komutanı Nuh Anacık ve Orman İşletme Müdürü Onur Leylek, operasyonu yerinde takip etti. Enkazın, Rus mürettebat ve şirketin kontrolünde parçalara ayrılacağı ve inceleme için önce Ankara'ya, ardından Rusya'ya gönderileceği belirtildi.

A W263037 20 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakanlıktan tapu sahiplerine kritik uyarı: 14 gün süreniz var!

Bakanlıktan tapu sahiplerine kritik uyarı: 14 gün süreniz var!