Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Afshin Dezhakam, çocuklar arasında sıkça karşılaşılan öğrenme zorluğunun her geçen yıl arttığını belirtiyor. Dr. Dezhakam, özellikle sosyal medyanın çocuklar üzerindeki etkilerine dikkat çekiyor. Uzun süreli maruziyetin çocuklarda dikkat dağınıklığı, hiperaktivite ve nihayetinde öğrenme güçlüğüne neden olabileceğini söylüyor. Hatta bu durumun olumsuz bir şekilde zekayı bile etkileyebildiğini vurguluyor.
Çocukların Eğitim ve Günlük Hayatındaki Zorluklar
Her çocuğun eğitim ve günlük yaşamında karşılaştığı zorluklar normaldir. Ancak, bazıları için öğrenme sadece bir zorunluluk olmaktan çıkıp adeta bir mücadeleye dönüşebilir. Öğrenme zorluğu, günümüzde eğitimcilerin ve ailelerin üzerinde yoğunlaştığı önemli bir konu haline gelmiştir. Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Afshin Dezhakam, bu durumun çocukların akademik başarılarını ve genel yaşam kalitelerini etkileyebildiğini vurguluyor.
Zeka Üzerindeki Olumsuz Etkiler
Gelişen teknoloji ve artan sosyal medya kullanımının, yeni nesil üzerinde birçok olumsuz etkisi olduğunu belirten Medicana International İstanbul Hastanesi'nden Uzm. Dr. Afshin Dezhakam, öğrenme zorluğunun da bu etkilerden biri olduğunu söylüyor. Dezhakam, özellikle yeni nesil çocuklarda öğrenme zorluğunun her geçen yıl arttığını belirtiyor. Velilerin en çok şikayet ettiği konuların başında öğrenme güçlüğü ve unutkanlığın geldiğini ifade ediyor.
Fiziksel Aktivite Önerisi
Sosyal medya ve teknoloji ürünlerinin neden olduğu zararları azaltmak için fiziksel aktivitenin önemine vurgu yapan Dr. Dezhakam, "Çocuklarda öğrenme problemi gibi sorunlarla karşılaşıldığında ilk önerim fiziksel aktivite oluyor" diyor. Beyni çalıştırmak için resim yapma, kitap okuma gibi yöntemlerle çocukları sosyal medyadan uzaklaştırmanın önemine değiniyor. İlaç tedavisi bir seçenek olabilir ancak Dezhakam, bu doğal yöntemlerin daha olumlu sonuçlar verdiğini belirtiyor. Ayrıca, ailelere çocuklarını mümkün olduğunca sosyal medyadan uzak tutma önerisinde bulunuyor.