Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam 'Tırtak' cinsi *lü yunus kıyıya vurdu

'Tırtak' cinsi *lü yunus kıyıya vurdu

İzmir'in Selçuk ile Aydın'ın Kuşadası ilçesi arasında yer alan Pamucak sahilinde tırtak cinsi bir yunusun ölü halde kıyıya vurması, deniz ekosistemi için büyük bir kayba işaret ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Tırtak' cinsi *lü yunus kıyıya vurdu
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Efes Selçuk'a bağlı Pamucak kumsallarında ölü bir yunus bulundu. Yapılan incelemelerde, tırtak türüne ait 1,77 metre boyundaki yunusun vücudunda ciddi yaralanmalar tespit edildi. Kuyruğunun bir kısmı ile bir yüzgecinin kesildiği ve iki yerinde de derin kesikler olduğu gözlemlenirken, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD)Başkanı Bahattin Sürücü, yunusun hedef dışı av olabileceğini düşündüklerini belirtti.

EKODOSD Başkanı'nının açıklaması:

Yunusların deniz ekosisteminin sağlığı açısından çok önemli olduğunu ifade eden Sürücü; "Denizlerimizde yeni av sezonu başladı ve birçok trol ve gırgır avlanmaya çıktı. Ne yazık ki yunuslar bazen balıkçı ağlarına tesadüfen takılarak hedef dışı av olmakta, birçok yunus hava almak için su yüzeyine çıkamadığından boğularak ölmektedir. Bazen de bu yunusta olduğu gibi duyarsız ve bilinçsiz kişiler tarafından kasıtlı olarak zarar verildiği görülmektedir. Aynı zamanda plastik kirliliğinden de etkilenen yunuslar, stress, kendi aralarında kavga ve yaşlılık gibi nedenlerden dolayı da ölmektedirler. Yunusların bölgemizde görülmesi, deniz ekosisteminin sağlığı açısından çok önemlidir. Bu tür vakaların yaşanmaması ve Yunusların sağlığı açısından gerekli denetim ve araştırmaların yapılması için Kuşadası Kaymakamlığı'na bilgilendireceğiz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dalyan Kanalı nerede? Dalyan'a nasıl gidilir?

Dalyan Kanalı nerede? Dalyan'a nasıl gidilir?