Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yaşam TBMM Dilekçe Komisyonu Eğirdir Gölü'nü inceledi

TBMM Dilekçe Komisyonu Eğirdir Gölü'nü inceledi

Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki çevre sorunları ve Eğirdir Gölü'ndeki su kaybı ile koku problemi, TBMM Dilekçe Komisyonu üyeleri tarafından yerinde incelendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TBMM Dilekçe Komisyonu Eğirdir Gölü'nü inceledi
KAYNAK: İHA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dilekçe Komisyonu üyeleri, Isparta'nın Eğirdir ilçesinde yaşanan çevre sorunları ve Eğirdir Gölü'ndeki su kaybı ve koku problemini incelemek üzere bölgeye geldi. İncelemelerde bulunan heyet, Eğirdir'in Yeşilada Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

A W252319 02 Result

Toplantıya Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Abdullah Borca, AK Parti Isparta Milletvekilleri Osman Zabun ve Mehmet Uğur Gökgöz, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer ve Yeşilada Mahallesi sakinleri katıldı.

Sorunları Dinlediler

Yeşilada Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda vatandaşlar, mahallelerinin 'sit alanı' ve 'içme suyu havzası' olması nedeniyle yaşadıkları imar sorunlarını dile getirdi. Isparta Valisi Aydın Baruş, bu sorunun uzun süredir devam ettiğini ve çözüm için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Vali Baruş, 'Vatandaşlarımızın başvuruları doğrultusunda bu sorunu çözmek için buradayız. Koruma amaçlı imar planı devreye girdiğinde, bu sorunlar çözüme kavuşacak' dedi.

A W252319 18 Result

Komisyon Yerinde İnceleme Yaptı

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve Adana Milletvekili Sunay Karamık, Komisyon'un geniş yetkilere sahip olduğunu vurguladı. Karamık, 'Komisyonumuz, vatandaşın anlattığı, devletin dinlediği ve buna göre icraatlarda bulunduğu bir yapıdır. Bu anlamda önemli bir iletişim köprüsüdür' dedi.

A W252319 16 Result

Çevre ve Şehircilik Müdürü'nden Bilgilendirme

Toplantıda konuşan Isparta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Abdullah Borca, Yeşilada'nın sürdürülebilir sit alanı statüsünde olduğunu ve koruma amaçlı imar planının yürütüldüğünü açıkladı. Borca, 'Bulunduğumuz alan jeoteknik raporla bakanlığımıza sunuldu ve incelemesi devam ediyor' dedi.

A W252319 06 Result

Eğirdir Gölü'nde İnceleme

Toplantının ardından, heyet üyeleri Eğirdir Gölü'nde tekne ile incelemelerde bulundu. Eğirdir'de yaşanan su kaybı ve koku problemi hakkında vatandaşların talepleri dinlenerek not alındı.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Gençlik Kolları Antalya 17. Olağan İlçe Kongre Takvimi Açıklandı

CHP Gençlik Kolları Antalya 17. Olağan İlçe Kongre Takvimi Açıklandı