Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Hatay Guinness Rekorlarına aday! Tam 515 metre

Hatay Guinness Rekorlarına aday! Tam 515 metre

Hatay'ın Samandağ ilçesinde 515 metre uzunluğunda ve 2 metre 10 santim yüksekliğinde duvar için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuru yapıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay Guinness Rekorlarına aday! Tam 515 metre
KAYNAK: İHA

Depremin vurduğu Hatay'ın Samandağ ilçesinde, felaketin yaralarını sarmak için çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Samandağ Kaymakamlığı koordinesinde ve Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle ressam Burcu Okar, 515 metre uzunluğunda ve 2 metre 10 santim yüksekliğindeki bir duvara 9 ay boyunca 227 farklı resim çizdi.

A W238947 08 Result

Renkli ve devasa bir resim portresini andıran bu çalışma, Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuru yapılarak dünya çapında bir ilgi odağı haline geldi.

A W238947 09 Result

6 Kategoride 227 Farklı Resim

Ressam Burcu Okar, 9 aylık yoğun bir çalışmanın ardından tamamlanan bu projede, duvardaki resimleri 6 farklı kategoriye ayırdı. Film karakterleri, 3 boyutlu fotoğraf çekim alanları, deniz canlıları, sanat resimleri, çizgi film karakterleri ve Yeşilçam filmlerinin karakterleri duvarda yer aldı. Bu çeşitlilik, her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekmeyi başardı.

A W238947 02 Result

Guinness Rekorlar Kitabı'na Başvuru Yaptı

Bu büyük proje, hem uzunluk hem de görsel sayısı bakımından Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuruldu. Projenin dünya genelinde bir benzeri bulunmuyor. Ressam Burcu Okar, 'Deprem sonrası şehir toparlanmaya çalışıyor. Biz de bu süreçte vatandaş olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu projeyle dünya genelinde bir ilke imza atmak istedik' dedi.

A W238947 05 Result

Vatandaşlardan Büyük İlgi 

Proje, halktan da büyük ilgi gördü. Ziyaretçilerden İpek Yüksek, 'Duvara yapılan resimler çok güzel ve iyi düşünülmüş. Hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden resimler yapılmış. Denizin manzarası ve resimlerin verdiği güzellik ile fotoğraf çekilmek çok keyifli. Herkesin gelip görmesi gereken bir yer oldu' ifadelerini kullandı.

A W238947 07 Result

A W238947 03 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yozgat’ta Asansör Kazası: Asansör İle Duvar Arasında Sıkışıp Hayatını Kaybetti

Yozgat’ta Asansör Kazası: Asansör İle Duvar Arasında Sıkışıp Hayatını Kaybetti