Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yaşam Film Gibi Olay: 6 Yaşında *len Çocuğun 30 Yıl Sonra Çocuğu Oldu!

Film Gibi Olay: 6 Yaşında *len Çocuğun 30 Yıl Sonra Çocuğu Oldu!

Aydın'ın Ilıdağ Mahallesi'nde yaşanan ilginç bir olay, Türk hukuk tarihine damga vuran bir dava haline geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Film Gibi Olay: 6 Yaşında *len Çocuğun 30 Yıl Sonra Çocuğu Oldu!

Köşk ilçesinin Ilıdağ Mahallesi'nde meydana gelen olay, adeta Türk sinemasının dramatik senaryolarını aratmıyor. Aydın 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava, 1938 yılında doğup 1944 yılında 6 yaşında ölen Behçet Gökcük'ün hayatının sıra dışı bir hal almasıyla gündeme geldi. Behçet Gökcük, ölümünden 30 yıl sonra çocuğu olduğu iddiasıyla ailesinin hukuk mücadelesiyle gündeme geldi.

Dava Detayları ve Ailenin Mücadelesi

Behçet Gökcük, 1938 yılında Ahmet ve Emir Ayşe Gökcük çiftinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Ancak ilginç olan nokta, Behçet'in 6 yaşında öldüğüne dair kayıtların olmasına rağmen, ölümünden 30 yıl sonra bir çocuğu olduğu iddia ediliyor. Ailesi ise miras kalan malları alabilmek için hukuk mücadelesi veriyor.

6 Yaşında *len Çocuğun 30 Yıl Sonra Çocuğu Oldu-2

Avukatın Açıklamaları ve Mahkeme Süreci

Davanın avukatı Mahmut Oflaz, müvekkilinin babasının ölümünden sonra malların paylaşılmasının ardından tapu işlemlerinde karışıklık yaşandığını belirtiyor. Behçet Gökcük'ün ölümünden sonra tapuda isminin kayıtlı olduğu bir çocuğun olduğunun ortaya çıkmasıyla başlayan karmaşık süreç, ailenin mahkemeye başvurmasıyla devam etti. Mahkeme sürecinde, Behçet Gökcük'ün ölümünden sonra üzerine tapu alındığı ve hatta kız kardeşinin dahi bu kayda göre nüfusa kaydedildiği ortaya çıktı.

Vatandaşın Mağduriyeti ve Hukuksal Süreç

Avukat Oflaz, yaşananların eski dönemdeki memur hatalarından kaynaklandığını ifade ediyor ve bu hataların düzeltilmesi için dava açtıklarını belirtiyor. Ancak mağduriyetin devam ettiğini vurguluyor. Gökcük ailesinin yaşadığı bu ilginç olay, hala devam eden bir dava süreciyle sonuçlanmayı bekliyor.

6 Yaşında *len Çocuğun 30 Yıl Sonra Çocuğu Oldu

'Memurların Hatasını Düzeltmeye Uğraşıyoruz'

Yaşar Gökcük, yaşadığı olay karşısında şaşkınlığını dile getirirken, memurların yaptığı hatayı düzeltmek için uğraştıklarını ifade ediyor. Tapu işlemleri sırasında ortaya çıkan mükerrer kayıt, ailenin miras hakkını gasp ettiği gibi, yaşanan hukuksal karmaşaya da neden oluyor. Gökcük, yaşadığı bu olayın mağduru olduğunu belirtiyor ve adaletin sağlanmasını bekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da çiftçiler planlı üretime geçti

Adana'da çiftçiler planlı üretime geçti