Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yaşam Antalya'nın tarihi Kaleiçi'si hikayesini anlatıyor

Antalya'nın tarihi Kaleiçi'si hikayesini anlatıyor

Antalya'nın tarihi Kaleiçi semtinde bulunan evlerin geçmişi, Muratpaşa Belediyesi'nin "Hafıza Mekanları ve Kültürel Miras - Antalya Kaleiçi Evleri" projesiyle gün yüzüne çıkarılıyor. Projenin ikinci etabında, 40 ev konağın daha belgeseli hazırlandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'nın tarihi Kaleiçi'si hikayesini anlatıyor

İlk etapta 11 ev konağın belgeseli hazırlanan projede, ikinci etapta da 1800'lerde İskenderiye'den göç eden ve "Beyaz Arap" olarak anılan bir ailenin yaşadığı Melek'in Evi, Antalya'nın 1918 yılında sıtmayla mücadele ederken atlı faytonlar için kullanılan Soykam'ın Fayton Garajı, 2004 yılında Fransız Patrich Walch'un satın aldığı ve 2 yıl süren restorasyon çalışması sonucunda orijinal hale döndürülen konağın tarihi gibi birçok yapının geçmişi mercek altına alındı.

Belgeseller, Türkçe, İngilizce, Rusça ve Almanca olmak üzere dört dilde hazırlandı. Karekod haline getirilen belgeseller, evlerin, konakların kapılarına 26-29 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 8. Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali öncesi asıldı. Belgeseller, karekodların cep telefonuyla taranmasıyla izlenebilecek.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, turizmde başarının tesisler ve sunulan hizmet kadar kentlerin hikayelerini paylaşmasıyla da ilişkili olduğunu söyledi. Kaleiçi'nin tarihi yüzyıllara uzanan evleri, konakları ve sokakları etrafında gelişen olayların, hikayelerin çok değerli olduğunu belirten Başkan Uysal, "Cep telefonlarımızla Kaleiçi evlerinin girişinde yer alan karekodları tarayarak o evin geçmiş sakinlerini tanıyor, evin geçirdiği dönüşüme tanıklık ediyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ara tatil kaldırılacak mı? Milli Eğitim Bakanı’ndan açıklama

Ara tatil kaldırılacak mı? Milli Eğitim Bakanı’ndan açıklama