Ankara'da bir iş yerini kiralayan kurumun yetkilisi, 2012'de mülk sahibine tahliye taahhütnamesi olarak boş bir kağıdı imzaladı. Yıllar sonra mülk sahibi, 2020'de bu kağıdı, kiracısının 28 Şubat 2021'de çıkmayı taahhüt ettiği yönünde doldurarak tahliye talebinde bulundu. Yerel mahkeme, taahhütnamede bulunan imzanın geçerli olduğunu belirleyerek tahliye kararı verdi. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 15. Hukuk Dairesi ise imzanın nasıl doldurulacağının, imzayı atan tarafından kabul edilmiş sayılacağı gerekçesiyle bu kararı onadı.
Boş Kağıda Atılan İmzanın Belge Olarak Kabul Edildiği Vurgulandı
Türk Borçlar Kanunu'na göre, kiracının tahliye taahhütnamesine uymaması durumunda kiraya verenin icra veya dava yoluna başvurabileceği belirtilen Yargıtay kararında, boş kağıda atılan imzanın belge olarak kabul edildiği vurgulandı. Bilirkişi raporlarıyla imzanın kiracı şirket yetkilisine ait olduğu tespit edilen kararda, derece mahkemelerince verilen kararlarda isabetsizlik bulunmadığı ifade edildi. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, tahliye kararını hukuka uygun bularak oy birliğiyle onayladı.
6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu gereği alınan kararın, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu tarafından oy birliğiyle onandığı belirtildi.