Medeni Kanun ile Nazan Moroğlu'nu hedef gösteren Akit yazarına tepki Medeni Kanun ile Nazan Moroğlu'nu hedef gösteren Akit yazarına tepki

Türkiye'nin ilk ve tek kadın kılıç kalkan ekibi, Bursa'da kurulmasının ardından Avrupa'daki ilk yurt dışı deneyimine hazırlanıyor. Akıncılar Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü tarafından desteklenen 15 kişilik ekip, Osmanlı döneminin köklü savaş sanatını yaşatmayı ve tanıtmayı amaçlıyor.

Bursa'da bu yıl kurulan kadın kılıç kalkan ekibi, Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin Bursa'yı kuşatması sırasında Müslüman Türk askerlerinin gösterdiği kılıç kalkan oyununu yaşatmak için kuruldu. Ekip, Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Yunanistan'da yapacakları gösterilerle yurt dışında ilk kez sahne alacak.

Akıncılar Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Akın Ahu'dan açıklamalar

Akıncılar Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Akın Ahu, Türkiye'nin ilk kadın kılıç kalkan ekibini kurma sürecini anlattı. Ahu, "Kalkan ve kılıçlar ağırdır. Kızların başarısı ve azmi sayesinde bu ekibi oluşturduk. 3-4 ay içinde gerekli performansı sağladılar. Şimdi Balkanlar'da 3 ülkede gösteriler yapacağız" dedi. Ayrıca, ekip üyelerinin ailelerinin de destek verdiğini ve bu oyunun sahnelenmesinden memnun olduklarını belirtti.

Ekip üyelerinden röportajlar

Eslem Nur Karaaslan, üniversite öğrencisi ve ekip üyesi, "Yoğun şekilde antrenman yapıyoruz. Kas ağrılarımız oldu ama kaslarımız alıştı. Hem gösterilerimizi yapıyoruz hem de gezme fırsatı buluyoruz. Kılıç kalkanı bırakmak istemiyorum" şeklinde konuştu.

Zeynep Sena Öztürk, lise öğrencisi ve ekip üyesi, "Eğitmenlerimizle haftada 2 gün çalışıyoruz. 'Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yoktur' anlayışıyla ilerliyoruz. Yurt dışına çıkmak heyecan verici. 'Her Türk asker doğar' felsefesiyle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Avrupa'da ilk gösteriler

Bursa'nın simgesi olan kılıç kalkan oyununu Avrupa'da sergileyecek olan ekip, Eylül ayında Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Yunanistan'da sahne alacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı