Antalya'da 13 yıl önce yaşanan olay dolayısıyla bir STK bünyesinde tiyatro eğitmen olan Ü.Z.A.’nın hakkında çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "cebir, tehdit veya hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamalarıyla hakkında dava açılmıştı. Mağdur Y.E., mahkemede kendisine cinsel istismarda bulunduğu ve uzun süre boyunca bu davranışın devam ettiğini belirtti. Mağdur Y.E., Ü.Z.A.’nın tutuklanmasını talep etti. Y.E.’nin babası da mahkemede olaydan ancak kızının yazdığı anı defterini annesinin bulması sonrası haberdar olduklarını, durumu önce anlayamadıklarını ancak yıllar sonra kızlarının istismara uğradığını fark ettiklerini söyledi. Baba, Ü.Z.A. ile geçmişte yaptığı görüşmeyle ilgili olarak, ‘Bu adam pedofilidir. Bir öğretmen 13 yıl öğrencisinin mektubunu saklar mı?" dediği iddia edildi. Mağdurun avukatı Yağmur Burçin Sayın anığın çelişkili beyanlarda bulunduğunu belirterek, "Sanığın sunduğu hiçbir delil geçerli değildir. Müvekkilim 13 yaşında istismara uğramıştır ve bu süreçte susturulmuştur” dedi. Mahkemede Ü.Z.A. hakkında savcı tutuklama isterken mahkeme sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Duruşma 10 Haziran 2025’e ertelendi.

TÜKD Eski Antalya Şube Başkanı Yüksel: "Sosyal Ahlak Bozuldu"

Antalya Havalimanı’nda Terminal Ulaşımı Rahatladı: Ücretsiz Ring Servis Başladı Antalya Havalimanı’nda Terminal Ulaşımı Rahatladı: Ücretsiz Ring Servis Başladı

SOSYAL AHLAK BOZULDU

Bu tür olayların toplumda gittikçe arttığını ifade eden STK hareketinin tanınan isimlerinden Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanı, eski Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel, “Ben toplumda sosyal ahlakın bozulduğu inancındayım. Okullarda istismarlar var, toplumda istismarlar var. Sokakta hiç tanımadığı kadınları, kızları istismar eden erkekler var. Kadının istismarı konusu sokağa kadar taşmış ya da sokakları aşmış bir olay haline geldi. Türkiye sosyal sorumluluk alanındaki bütün kadın dernekleri, büyük fedakarlıklar büyük sorumluluklar taşıyarak projeler yapıyorlar Bu istismar karşısında ‘hak hukuk adalet’ diyoruz.  Ben eğitimciyim. Okullarda 30 yıl çalıştım. 30 yıl içinde bir gün bir erkek öğretmeni yanlış bir şey yaparken bile görmedim.  Bu tür olaylar yeni yeni duyulmaya başlandı. Bu nereden geliyor? Bu suçu işleyenler tespit edildiğinde caydırıcı cezalar alıyor mu? Kur'an kurslarında veya yatılı okullarda buna benzeyen şeylerde kurumlarda kalan kız çocuklarına, erkek çocuklarına istismar konu edilirken bunları yapanların hiçbir tanesinin cezalandırılmaması ve buna tıyneti olanları daha da cesaretlendiriyor. Sosyal ahlakın bozulmuş olması kadına ve kızlara karşı bakış açısının olumsuz yönde değişmesi ve bu taciz olaylarını arttırmakta. Bunları rahatsız edenlerin bugüne kadar hissedilir şekilde cezalandırılmaması toplumda bu olayları gündeme getirmekte ve herkesi üzmektedir. Bir Eğitimci olarak şunu söylüyorum insanlarımız eğitilmeli. İnsanlarımız dürüst ahlaklı kadına, kıza saygılı vatandaşlar olarak toplumda yerini almalı. Kadına ve son zamanlarda son yıllarda kadınlara ve kız çocuklarına bakış açısı çok değiştiği. Bu tür sapık ruhlu insanların cesaretlendiren davranışlar arttı” dedi.

Muhabir: Arda KIR