TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Meclis toplantısında, gündem dışı konuşmalara da yer verildi.
Gündem Dışı Konuşmalar
Meclis Başkanvekili Celal Adan, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline gündem dışı söz verdi. DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralı vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Avşar, terör örgütü ve iş birlikçilerinin kirli hesaplarının hiçbir zaman tutmayacağını vurguladı ve terörü lanetledi.
Genç Nüfusun Önemi
Avşar, Türkiye'nin zengin petrol kaynakları ve altın madenleri olmadığını belirterek, "Bizim en büyük sermayemiz, potansiyelimiz genç nüfusumuzdur. Geleceğimiz, gelişmemiz genç nüfusa ve çalışıp üretmemize bağlı" ifadelerini kullandı. Gençlerin daha fazla istihdama katılmasını sağlayacak çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizdi.
İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşcı, Ankara'nın semalarının bugün salalar ve tekbirlerle inlediğini dile getirerek, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı, yaralılarımıza şifa diliyorum" dedi. Taşcı, PKK terör örgütünü lanetleyerek, "Milletin istiklalinin, milletin azim ve kararlılığından başka kurtarıcısı kalmamıştır" değerlendirmesinde bulundu.
Siyasi Mücadele
Taşcı, partisinin kuruluşunun 7. yılını kutlayarak, Türk milletinin perişan edildiği siyasi düzene karşı mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini ifade etti.
Terör Saldırısına Tepkiler
AKP Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısını lanetleyerek, "Aziz milletimizin başı sağ olsun. Küresel rekabetimize güç katan TUSAŞ'a düzenlenen bu alçak saldırı, tam bağımsız Türkiye idealimize, ülkemizin bekasına ve huzuruna karşı gerçekleştirilmiştir" şeklinde konuştu. Gülsoy, terörle mücadelede kararlı olacaklarını ve ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceklerini belirtti.
Gülsoy, Osmaniye'nin tarihi geçmişinin binlerce yıl öncesine uzandığını ve şehrin önemli stratejik geçit ve ticaret yolu olduğunu anlattı. Ayrıca, Osmaniye'nin Türkiye'nin 80. ili olarak ilan edilmesinin ekonomik ve sosyal anlamda gelişmesine katkı sağladığını ifade etti.