TUSAŞ'a Saldırı: Teröristler Nöbet Değişimini Fırsat Bildi TUSAŞ'a Saldırı: Teröristler Nöbet Değişimini Fırsat Bildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, tavuk ürünlerine yönelik mevzuatta önemli değişiklikler yapıyor. Yeni düzenlemeler, hem sağlık hem de kalite standartlarını artırmayı hedefliyor.

Yağ Miktarı Yüzde 15'e Düşürüldü

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sunulan yeni tebliğ taslağı, et ürünleri ve karışımları için önemli değişiklikler içeriyor. Mevcut mevzuatta yer alan 'kanatlı et döneri ve kanatlı eti karışımları' için yağ oranı, yüzde 20'den yüzde 15'e düşürüldü. Bu düzenleme, daha sağlıklı ve dengeli ürünlerin piyasaya sürülmesine olanak tanıyacak.

'Burger' Tanımı Yapılacak

Yeni taslak, ilk kez 'hamburger' tanımına yer vererek, bu ürünlerin üretim şekillerini belirliyor. Hamburger, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların özenle seçilmiş etlerinden oluşan bir karışım olarak tanımlanıyor. Bu karışıma hayvan yağları, lezzet artırıcı baharatlar ve gıda katkı maddeleri eklenerek farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Böylece, pişirilmeye hazır veya pişirilmiş halde tüketilebilen kırmızı et veya kümes hayvanı bazlı ürünler elde ediliyor.

Sucukta Kalsiyum Sınırı Güncelleniyor

Tebliğ taslağındaki bir diğer önemli değişiklik ise sucuk ile ilgili düzenlemeler. Sucuk ve ısıl işlem görmüş sucuk gibi ürünlerin daha kolay sınıflandırılabilmesi hedefleniyor. Ayrıca, ısıl işlem görmüş kümes hayvanı sucuğunda kullanılan kalsiyum miktarı için yeni bir sınır belirleniyor. Bu sayede, tüketicilere daha güvenilir ve kaliteli ürünler sunulması amaçlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi