Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Spor TFF Süper Lig'deki Yabancı Oyuncu Kuralını Değiştirdi Mi?

TFF Süper Lig'deki Yabancı Oyuncu Kuralını Değiştirdi Mi?

TFF, Süper Lig'deki yabancı oyuncu kuralında değişiklik yapmayacak. Gelecek sezon için A Takım kadrosunda 14, maç kadrosunda 12 yabancı oyuncu olacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
TFF Süper Lig'deki Yabancı Oyuncu Kuralını Değiştirdi Mi?
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'deki yabancı oyuncu kuralına dair yapılan yeni düzenleme taleplerini reddetti. Gelecek sezon için A Takım kadrolarında 14, maç kadrosunda ise 12 yabancı oyuncunun bulunması kuralının geçerli olacağı belirtildi. Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un yabancı oyuncu sayısının artırılması talebinin de TFF tarafından reddedildiği açıklandı. TFF, sezon başında duyurduğu bu kuralın yeni sezonda da geçerli olacağını vurguladı.

TFF Süper Lig'deki Yabancı Oyuncu Kuralını Değiştirdi Mi?

TFF Yabancı Oyuncu Kuralını Açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'de 2023-2024 sezonunda uygulanacak yabancı oyuncu kuralını açıkladı. Yapılan duyuruya göre, A Takım kadrolarında yer alabilecek yabancı oyuncu sayısının 14, maç kadrosunda ise 12 olması kararlaştırıldı.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan Konuya İlişkin Açıklamalar yAPTI

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, katıldığı bir canlı yayında yabancı oyuncu kuralıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Doğan, Trabzonspor'un yanı sıra Beşiktaş ve Galatasaray'ın da yabancı oyuncu sayısının artırılması yönündeki talebinin reddedildiğini belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu konudaki kararının net olduğunu ifade etti.

TFF Süper Lig'deki Yabancı Oyuncu Kuralını Değiştirdi Mi?

İlk Kural 14 Yabancı Oyuncuya 12 Maç Kadrosuna İzin Veriyordu

TFF'den temmuz ayında yapılan açıklamada, TFF Yönetim Kurulu'nun profesyonel liglerdeki futbolcu uygunluklarıyla ilgili değişiklikler kararlaştırdığı duyurulmuştu. Trendyol Süper Lig'de A Takım listesindeki futbolcu sayısının 26'dan 28'e çıkarılması ve maç kadrosunda yer alabilecek yabancı oyuncu sayısının 12 olarak belirlenmesi kararı alınmıştı.

Diğer Liglerde de Uygulanacak Olan Yabancı Oyuncu Kuralı Belli Oldu

TFF'nin aldığı kararlara göre, Trendyol 1. Lig'de Türkiye A Milli Takımı'nda oynama uygunluğu olmayan futbolcu sayısının 8 olarak belirlenmesi ve maç kadrosunda sahada en fazla 6 oyuncunun bulunabileceği ifade edildi. TFF 2 ve TFF 3. Lig'de ise 2023-2024 sezonunda uygulanacak futbolcu uygunluklarının yaş düzeltmeleri yapılarak devam edileceği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bir şehir susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya! Belediye anons geçti

Bir şehir susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya! Belediye anons geçti