Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor Ali Koç: 'Yeni TFF'den beklentimiz doğru bildikleri yolda ilerlemeleridir'

Ali Koç: 'Yeni TFF'den beklentimiz doğru bildikleri yolda ilerlemeleridir'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF'nin sosyal medya baskılarına boyun eğmeden adil yönetim sergilemesini ve Türk futbolunun marka değerini artıracak çalışmalar yapmasını beklediklerini belirtti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ali Koç: 'Yeni TFF'den beklentimiz doğru bildikleri yolda ilerlemeleridir'
KAYNAK: İHA

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu ve beIN Media Group arasında gerçekleştirilen Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig Yayın İhalesi imza töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ali Koç: 'Yeni TFF'den beklentimiz doğru bildikleri yolda ilerlemeleridir'

Başkan Koç, yeni TFF yönetiminden beklentilerini dile getirerek, 'TFF'den beklentimiz, sosyal medya algıları ve baskılarına itibar etmeden doğru bildikleri yolda ilerlemeleridir. Bunu yapacaklarına inanıyorum ve güveniyoruz. Bu gerçekleştiği takdirde futbolda çok şey değişecektir. Kurullarda bazı isimlerle ilgili algılar oluşturulmakta. Bu federasyonun boyun eğmeyeceğine inanıyorum' dedi.

'Yayın İhalesi Futbolumuza Katkı Sağlayacak'

Yeni yayın ihalesine de değinen Koç, 'Yeni yayın ihalesi hayırlı ve uğurlu olsun. Geçmişe nazaran iki misli arttı. Bardağı yarı dolu görürsek bu önemli bir başarı. Bardağı yarı boş görürsek de rakamlar nereden nereye geldi. Geçmiş federasyona hakkını vermek lazım. Yaptığı doğru işlerden biridir. Bazı şeyler geliştiği takdirde 3 sene sonra daha farklı rakamlar konuşacağımıza inanıyoruz. TFF Başkanı adaleti sahaya getireceklerini söylüyor. Şampiyonlukların sahada kazanıldığı algısı arttıkça kalite ve güven artacaktır' ifadelerini kullandı.

'Kulüpler Büyük Yatırımlar Yapıyor'

Ali Koç, kulüplerin bu sezon büyük yatırımlar yaptığını vurgulayarak, "Bu isimleri getirmek zor ama daha zoru ise bu oyuncuları burada tutmak. Kulüplerin derdi büyük. Rakamlar büyük. Tez zamanda Türk futbol ekonomisinin sürdürülebilir hale getirilmesi lazım. Aksi halde Türkiye bahis cenneti haline geliyor. Şike oluyor ne yazık ki. Sürdürülebilir ekonomi için en çabuk yöntem Spor Toto gelirleri. Bu federasyonun çok yol kat edeceğini düşünüyorum. Tüm kulüplerin Spor Toto geliri 12 milyon Dolar. Bu rakamın 330-340 milyon Dolar olması gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu konuda çalışma yapılıyor. Hakem yönetimi ve cezaların belli bir standarda bağlanması lazım. En büyük beklentimiz bu" dedi.

'Türk Futbolunu Dünyaya Açmalıyız'

Türk futbolunun global anlamda daha fazla tanınması gerektiğine vurgu yapan Koç, 'Son 2 yılda çok ciddi isimler Türkiye'ye gelmeye başladı. Bu da ilgi ve alakayı artıracaktır. BeIN Sports, Süper Lig'i dünyaya açacak. Bizim de Türk futbolunu dünyada seyredilebilir hale getirmemiz lazım. Korsan yayıncılık konusunda yayıncı kuruluş ve devletimiz elinden geleni yapıyor. Ancak yeterli değil. Bizim gerekli teknolojik uygulamaları devletimizin de teşviğiyle servis sağlayıcılığı yapması lazım. Bu 10-20 milyon Dolarlık bir yatırım. Korsanı tamamen kaldıramayız ama minimize edebiliriz. Kalite ve adalet duygusu, buraya gelen futbolcuların ve hocaların seviyesi arttıkça 3 sene sonra 350-400 milyon Dolar'ı konuşabilecek duruma geliriz. Yayıncı kuruluşa da teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EPDK'den doğal gaz zammı açıklaması

EPDK'den doğal gaz zammı açıklaması