Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Özgür Özel'den 'Ayağa kalkma' tartışmalarına son nokta

Özgür Özel'den 'Ayağa kalkma' tartışmalarına son nokta

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis'in yasama yılı açılışında parti grubunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta karşılaması ile başlayan tartışmalara yanıt verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özgür Özel'den 'Ayağa kalkma' tartışmalarına son nokta
KAYNAK: İHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın salona girmesiyle birlikte ayağa kalkması üzerine başlayan tartışmalara açıklık getirdi. Özel, bu davranışın Cumhurbaşkanlığı makamına ve onu seçen vatandaşlara saygı göstermek amacıyla yapıldığını belirtti ve bu konuda en ufak bir pişmanlığı olmadığını ifade etti.

"Cumhurbaşkanlığı Makamına Saygıdan Ayağa Kalktık"

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsına değil, bulunduğu makam ve temsil ettiği seçmen kitlesine saygı göstermek amacıyla ayağa kalktığını söyledi. Tartışmaların gereksiz olduğunu belirten Özel, "CHP ayağa kalkmadığında gittiği köy kahvesinde AK Parti seçmeni de dışarı çıkıyor. 'Siz bizi dinlemiyorsunuz ki biz dinleyelim. Siz bize ayağa kalkmıyorsunuz ki biz size ayağa kalkalım' diyor. Ben yıllardır bunu sahada tespit eden bir siyasetçiyim. Bu konuda da partiyi yönettiğimiz arkadaşlarımızla da ayağa kalkmayan arkadaşlarımızla da bu zorlukları hep konuştuk." dedi.

"Parti İçinde Destek Yüzde 62, Sokakta Daha Fazla"

Özel, bu davranışın parti tabanındaki karşılığını değerlendirerek, ilk anda partinin yüzde 62'sinin doğru bulduğunu belirtti. Zamanla bu oranın yüzde 72'ye çıktığını ve sokakta diğer seçmenlerle temas ettikçe destek oranının arttığını şu sözlerle ifade etti: "Görüyorum ki ilk anda partinin yüzde 62'si doğru yaptın diyor. Dinleyince yüzde 72'si diyor. Sokakta diğer seçmenlerle temas ettikçe daha çoğu diyor."

"en ufak bir pişmanlığım yok"

Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı makamının Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek makamı olduğunu vurgulayarak, "Biz ayağa kalktığımızda Erdoğan'ın şahsına ayağa kalkmak değil, cumhurbaşkanlığı makamına ve onu seçen seçmenlere saygımızdan ayağa kalktık. Bu konuda en ufak bir pişmanlığım yok." dedi.

tartışmaların odağında

TBMM'nin Yasama Yılı açılışında CHP grubu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Kurul'a girerken ayağa kalkması siyaset gündemine oturmuştu. Genel Başkan Özgür Özel'in talimatına yaklaşık 50 CHP'li vekil uymayarak Genel Kurul'a gelmemiş, bazı vekiller de kurula katılmış ancak, ayağa kalkmamışlardı. 'Ayağa kalkma' talimatı hem parti içinde hem de parti dışında tartışmalara sebep olmuştu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dev bankadan emeklilere 20 Bin TL nakit promosyon fırsatı

Dev bankadan emeklilere 20 Bin TL nakit promosyon fırsatı