Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Yaz Aylarında Çocuk Sağlığı İçin Uyarılar

Yaz Aylarında Çocuk Sağlığı İçin Uyarılar

Denizli Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Hafit Arvas, aşırı sıcak havalara karşı anne ve babaları uyardı. Dr. Arvas, ebeveynlere çocuklarının sağlığını korumada yardımcı olacak önemli önerilerde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yaz Aylarında Çocuk Sağlığı İçin Uyarılar
KAYNAK: İHA

Uzm. Dr. Arvas, yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcak havaların çocukların sağlığını etkileyebileceğini belirtti. Çocukların, yetişkinlere göre sıcak hava koşullarına daha duyarlı olduğunu vurgulayan Dr. Arvas, 'Çocuklarınızın gün boyunca yeterli miktarda su içmesini sağlayın. Susuz kalmak, hızlı bir şekilde dehidrasyona yol açabilir. Su dışında, taze meyve suları ve ayran gibi sağlıklı içecekler de tercih edilebilir, 'dedi.

A W262351 01

Güneşten Korunma

Çocukların güneşin en yoğun olduğu saatlerde (10:00 - 16:00) dışarı çıkarılmaması gerektiğini belirten Dr. Arvas, dışarı çıkarken geniş kenarlı şapka, güneş gözlüğü ve çocuklar için uygun güneş kremi kullanılmasının önemine dikkat çekti.

Doğru Giyim Seçimi

Çocukların terletmeyen, hafif ve pamuklu giysiler giymesinin vücut ısısını düzenlemeye yardımcı olacağını belirten Dr. Arvas, oyun alanlarının gölgeli ve serin yerlerden seçilmesi gerektiğini ifade etti. Park ve bahçelerde ağaç altları, plajda ise şemsiye altının ideal seçenekler olduğunu söyledi.

Serin Tutma Yöntemleri

Çocukları serin tutmak için sık sık ılık duş aldırılabileceğini veya vücutlarına nemli bezlerle kompres yapılabileceğini öneren Dr. Arvas, bu yöntemlerin çocukların sıcaktan daha az etkilenmesine yardımcı olacağını belirtti.

Doğru Beslenmenin Önemi

Doğru beslenmenin sıcak havalarda çocukların sağlığını korumada önemli bir rol oynadığını ifade eden Dr. Arvas, 'Hafif ve besleyici gıdalar tercih edin. Taze sebzeler, meyveler ve yoğurt gibi ferahlatıcı yiyecekler, sıcak havalarda çocukların enerji seviyelerini korumalarına yardımcı olur,' dedi.

Close Up Girl Holding Watermelon Slice 23 2148996697

Güneş Çarpması Belirtileri

Aşırı terleme, ciltte kızarıklık, halsizlik ve baş dönmesi gibi belirtilerin güneş çarpmasının işaretleri olabileceğini belirten Dr. Arvas, bu durumda derhal serin bir yere geçilmesi, sıvı takviyesi yapılması ve gerekirse en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini söyledi.

Dr. Arvas, 'Çocuklarınızın sağlığı bizim için çok önemli. Önerilere dikkat ederek, çocuğunuzun yaz aylarını keyifli ve sağlıklı bir şekilde geçirmelerini sağlayabilirsiniz,' şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
7 Ağustos 2024 TV yayın akışı! Star TV,  Now TV, KANAL D, ATV, TRT 1, TV8 ve SHOW TV yayın akışı

7 Ağustos 2024 TV yayın akışı! Star TV, Now TV, KANAL D, ATV, TRT 1, TV8 ve SHOW TV yayın akışı