Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Eşi imdadına yetişti, hayatını kurtardı

Eşi imdadına yetişti, hayatını kurtardı

Kosova’dan İstanbul’a gelen hasta, eşinin böbreğiyle yeniden hayata tutundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eşi imdadına yetişti, hayatını kurtardı
KAYNAK: İHA

A W252356 01

Kosova'dan İstanbul'a gelen 44 yaşındaki Xhemajl Dina, eşi Hatmane Dina'nın böbreğini vermesi sayesinde sağlığına kavuştu. Hatmane Dina, Hiçbir şekilde tereddüt etmedim. İlk haberi aldığımız anda teklif eden bendim' dedi.

Böbrek Yetmezliği Teşhisi ile Mücadele

Kosova’da bir şirkette aşçı olarak çalışan, 3 çocuk babası Xhemajl Dina’ya, yaklaşık 1 buçuk yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Diyaliz tedavisine ihtiyaç duyan Dina, eşi Hatmane Dina (42) ile birlikte Kosova’dan İstanbul’a gelerek Biruni Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi’ne başvurdu. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Halil Erbiş ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı organ nakli operasyonu sonrasında Xhemajl Dina sağlığına kavuştu.

Xhemajl Dina: 'Herkesin Yapabileceği Bir Şey Değil'

Ameliyat sonrası konuşan Xhemajl Dina, '2007 yılında eşimle evlendim. 2 kız bir erkek çocuğumuz var. 8 yıldır bir şirkette aşçı olarak çalışıyorum. Bu hastalığa 1 buçuk yıl önce teşhis koyuldu. İlk öğrendiğimde çok fazla üzülmedim. Çünkü Allah’tan gelen bir hastalık. Kosova’daki doktorlar acele etmeme gerek olmadığını söyledi. 1 buçuk yıl bekledim. Daha fazla beklemeden İstanbul’a gelerek tedavimi gördüm. Eşim bana böbreğini verdiği için çok mutluyum. Herkesin yapabileceği bir şey değil. Biz ailecek konuştuk. Bazılarının şeker ve tansiyon hastalığı vardı. Kimsenin verebilecek durumu yoktu. Sadece eşim bana yardımcı olabilirdi. Kendisine teşekkür ediyorum' dedi.

A W252356 03

Hatmane Dina: 'Hiçbir Şekilde Tereddüt Etmedim'

Eşine böbreğini veren Hatmane Dina ise, 'Çok iyi hissediyorum ve mutluyum. Hiçbir şekilde tereddüt etmedim. İlk haberi aldığımız anda teklif eden bendim. Eşim değildi. Eşimin iyi olması beni mutlu ediyor'diye konuştu.

Başarılı Ameliyatla Yeniden Sağlığa Kavuştu

Operasyon hakkında bilgi veren Doç. Dr. Halil Erbiş, 'Ameliyata hızlı bir şekilde hazırladık ve kısa sürede gerçekleştirdik. Xhemajl Dina böbrek yetmezliği hastasıydı ve halsizlik yaşıyordu. Diyalize bağlanmak üzereyken eşi imdadına yetişti. Başarılı bir ameliyat oldu. Hasta taburcu olabilecek durumda. Durumu gayet iyi. İdrarını normal yapıyor. Suyunu ve yemeğini kısıtlamak zorunda değil. Buradan memleketine gidecek' dedi.

Xhemajl Dina, eşi Hatmane Dina'nın fedakarlığı sayesinde yeniden sağlığına kavuşarak Kosova’ya döndü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Martı Tag sürücüsü Darp Edilmişti! Açıklama Geldi!

Antalya'da Martı Tag sürücüsü Darp Edilmişti! Açıklama Geldi!