Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık El kurutma cihazları tehlikeli mi? Uzmandan uyarı geldi

El kurutma cihazları tehlikeli mi? Uzmandan uyarı geldi

Prof. Dr. Vedat Turhan, el kurutma cihazlarının sağlığa zararlı olabileceği konusunda uyardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
El kurutma cihazları tehlikeli mi? Uzmandan uyarı geldi
KAYNAK: İHA

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vedat Turhan, alışveriş merkezleri, restoranlar ve benzeri kalabalık yerlerde bulunan el kurutma cihazlarının sağlığa zararlı olabileceğini belirtti. Bu cihazların solunum ve cilt hastalıklarına yol açabileceğine dikkat çekti.

Jet Tipi El Kurutma Cihazları Sağlığa Zararlı Olabilir

Prof. Dr. Vedat Turhan, Beylikdüzü Medicana Hastanesi'nde yaptığı açıklamada, jet tipi el kurutma cihazlarının sağlık açısından ciddi riskler taşıdığını vurguladı. Bu cihazların yüksek ısı ve basınçla çalıştığını belirten Turhan, bu durumun bakteri çoğalmasına neden olabileceğini ifade etti.

A W255955 01 Result

Termo Rezistans Bakteriler ve Riskleri

Turhan, 'Bu cihazlar yüksek ısı üreterek termo rezistans dediğimiz yüksek sıcaklığa dirençli bakterilerin çoğalması için adeta bir rezervuar görevi görüyor' dedi. Ayrıca, yüksek basınçla bakterilerin etrafa yayılmasının da ayrı bir risk oluşturduğunu belirtti.

Alternatif Kurutma Sistemleri Önerisi

Prof. Dr. Turhan, el kurutma cihazlarının yerine havlu tipi kurutma sistemlerinin kullanılmasının daha güvenli olacağını önerdi. Bu cihazların temizliğinin genellikle yetersiz olduğunu ve HEPA filtrelerinin dahi tam koruma sağlamadığını ifade etti.

İmmünsupresif İlaç Kullananlara Uyarı

Prof. Dr. Turhan, immünsupresif ilaç kullanan bireylerin de bu cihazlardan uzak durması gerektiğini belirtti. Bu cihazların solunum sistemi enfeksiyonları ve cilt hastalıklarına neden olabileceğini söyleyen Turhan, bu tür rahatsızlıkları olanların ekstra dikkatli olmasını tavsiye etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
28 Temmuz 2024 TV yayın akışı! Star TV,  Now TV, KANAL D, ATV, TRT 1, TV8 ve SHOW TV yayın akışı

28 Temmuz 2024 TV yayın akışı! Star TV, Now TV, KANAL D, ATV, TRT 1, TV8 ve SHOW TV yayın akışı